El “consum polític”, una eina efectiva

0

El que es coneix com a “consum polític” és una forma d’activisme que se serveix del poder de decisió dels ciutadans com a consumidors per tal de fer buycott o boycott –és a dir, comprar o no comprar– en funció d’arguments ambientals, socials, polítics, etc. Aquest tipus d’activisme és cada cop més freqüent en les societats occidentals que anomenem avançades.

Són cada cop més les persones conscients que les grans corporacions acaben tenint més poder que els governs i els parlaments i que aquests, sovint, acaben sent-ne ostatges o còmplices, en perjudici dels ciutadans que els han escollit perquè els representin i governin. Així és com la pretesa democràcia de les societats en què vivim està mediatitzada pel poder econòmic i pot postergar el benestar dels ciutadans servint altres objectius.

A Catalunya vàrem viure un episodi il·lustratiu d’aquesta conxorxa arran de la “fugida d’empreses” posterior al Primer d’octubre. Amb aquells trasllats, perfectament orquestrats, es pretenia doblegar partits independentistes i ciutadania perquè tornessin a “l’ordre constitucional” mitjançant l’amenaça de la ruïna econòmica del país. Des d’aquell moment, es va fer evident per a molts catalans que ni com a ciutadans ni com a país no ens convé estar vinculats a empreses que utilitzen o s’avenen a aquestes pràctiques.

L’ANC, conscient de la situació, ha esperonat l’organització de Fires de Consum Estratègic, com la que farem el dia 6 de juliol a la Garriga, per tal que els ciutadans tinguin informació sobre alternatives de consum més d’acord amb els seus valors i aspiracions. Replantejant-nos el consum com un acte responsable i d’apoderament, podem aconseguir diversos objectius:

  • Repartir la riquesa, ja que sovint podem afavorir cooperatives o PIMEs. I una societat més igualitària és una societat més justa i més cohesionada.
  • Potenciar les indústries i els serveis del territori i, per tant, la seva força econòmica. Es a dir, construir una societat més pròspera.
  • Desvincular-nos dels oligopolis i les grans empreses que han jugat a la contra del nostre país. I, per tant, propiciar una societat més lliure.

Per aquesta capacitat d’influir en el model econòmic i social, s’ha dit que la compra responsable és com la possibilitat de “votar cada dia”. Així que us animem a visitar la Fira de Consum Estratègic de la Garriga, informar-vos, constatar el poder dels consumidors i exercir la llibertat de compra en favor vostre i del país.

La fira es farà el proper dissabte 6 de juliol de 10 del matí a 8 del vespre a la Plaça de Can Dachs. També hi repartirem el carnet de soci de l’Assemblea Nacional Catalana. No hi falteu!!

ANC la Garriga

Article anteriorLes noies del futbol sala, protagonistes del nostre documental
Article següentEl Cartipàs municipal es coneixerà finalment aquest dimecres al Ple d’Organització
Treballar unint forces per arribar a tenir una Catalunya independent. La delegació garriguenca treballa per ampliar i arribar al màxim número de garriguencs, sumant l’esforç i la feina de tothom per a caminar cap a la independència de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.