Les noies del futbol sala, protagonistes del nostre documental

2

L’any passat, la Lliga d’Estiu de Futbol Sala de la Garriga va tenir una grata sorpresa amb la presència, per primer cop a la història, d’un equip mixt a la competició. Es tractava d’un combinat format per les noies de l’AEE Manuel Blancafort i tres nois més que va decidir llançar-se a la piscina i competir en el seu esport preferit, sortint de la seva zona de confort i ajudant així a obrir les mires d’un torneig amb presència exclusivament masculina. La decisió no era anecdòtica, doncs l’esport femení ha estat històricament invisibilitzat i intentar obrir-se pas en un món eminentment d’homes sovint requereix d’algú que decideixi tirar la porta a terra. Per això, La Garriga Digital.cat i Berta Martí Fotògrafa vam creure que aquesta història mereixia ser explicada.

Així, pels volts d’aquestes dates però el 2018, a les portes d’un nou Torneig d’Estiu de Futbol Sala, ens vam posar en contacte amb l’equip (patrocinat per Aloha State i To Grow) i els vam proposar de fer un petit documental per mostrar la seva participació al torneig, que és el que aplega més públic de tot l’any. Volíem explicar la seva història i elles volien que fos explicada, de manera que, durant tota la competició, les vam acompanyar a cada partit recollint imatges, impressions i material de tot tipus que ha acabat donant forma al documental que avui ens fa tan feliços compartir amb vosaltres. L’hem titulat Futbol Femení. Sí, així, tatxat.

La peça que estrenem, feta amb uns mitjans certament limitats però amb enorme il·lusió, és el testimoni històric d’un col·lectiu que ha decidit no conformar-se amb el paper que li ha estat atorgat i s’ha conjurat per canviar-lo. Tant és així que, enguany, tornen a participar a la Lliga d’Estiu de Futbol Sala de la Garriga i ho fan amb noves incorporacions i tan sols un noi al seu equip. Les podreu animar a partir de dimecres dia 3 de juliol, als partits de la pista número 1.

Les noies i els nois de l’AEE Manuel Blancafort de la Garriga són un exemple per a nosaltres.

Article anteriorFotografia d’autor sobre el cos, amb Alba Lajarin, al cicle Petits Formats de la Filanda
Article següentEl “consum polític”, una eina efectiva
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.