Fotografia d’autor sobre el cos, amb Alba Lajarin, al cicle Petits Formats de la Filanda

0

La Filanda espai de creació tanca el cicle Petits Formats d’aquesta temporada amb l’exposició de juliol de la fotògrafa Alba Lajarin Aymamí. La mostra, titulada “Culs”, sobre el cos i la realitat, es podrà veure al Nou Trull des del 29 de juny fins a mitjans d’agost. La inauguració es farà el dissabte 29 de juny a les 18 h.

Culs

Aquest projecte vol exposar cossos… cossos amb formes diferents… sempre reals. Representa, d’una forma íntima i tranquil·la, la singularitat de tots nosaltres. Reivindica el cos com a caràcter i la seva acceptació.

Té a veure amb el cansament que, des del seu punt de vista, provoca la publicitat i la idea d’èxit amb la que estem contínuament bombardejats; l’esforç que pressuposa, la diferencia abismal que es crea entre aquesta imatge i les persones reals. Se’ns anima a perseguir un únic ideal de bellesa, un únic camí a seguir per arribar a l’èxit.

“El més absurd és que aquest ideal, aquesta imatge que no existeix en el món real, és només filla d’un ordinador, no representa realment a ningú per aquesta simple raó. Provo de crear atmosferes que representen el meu ideal utòpic de realitat. Persones de tot tipus, en cases i espais de tot tipus, que viuen i conviuen tranquil·les en el seu espai i amb el seu cos”, explica l’artista.

Alba Lajarin Aymamí (Canet de Mar, 1983) és fotògrafa d’espectacles i fotògrafa d’autor. Comença el seu recorregut com a fotògrafa a Barcelona i s’especialitza en el món escènic del teatre. Això la porta a treballar d’assistent amb David Ruano i de manera independent creant imatges per a cartells d’aquestes posades en escena i fotografia actors i actrius que hi participen.

Trenca aquest ritme quan decideix anar a viure a Malta i comença a retratar de manera intimista i amb el seu llenguatge simple i lleuger ens fa veure un món real ple d’atmosferes subtils i delicades; una comunió entre el món interior de l’artista amb allò que l’envolta. Després d’uns anys a l’illa comença el seu neguit de tornar a apropar-se al món fantàstic de l’escena i retratar i captar escenes, actors en ple desenvolupament de personatge i juga a retratar l’actor versus el personatge, la realitat versus l’escena…

La barreja de l’experiència de treballar amb fotografia escènica i fotografia d’autor fa que a Madrid neixi el projecte “Culos” un projecte que desenvolupa tècnica i llenguatge adquirit per poder parlar de la distància que es crea des de el món fantàstic que ens provoca la publicitat, la moda o el cinema per transportar-lo a una realitat d’increïble bellesa, on ens crea el dubte d’on realment s’amaga la bellesa i què és aquesta.

Noves exposicions

La Filanda espai de creació va començar el cicle expositiu de Petits Formats, un format creat i dissenyat per exposar fora del que entenem per espai d’art com ara pot ser un museu o una galeria; fer arribar d’una manera directa al públic i que es pugui gaudir de l’art d’una manera distesa com ara esmorzant o sopant en un espai com El Nou Trull de la Garriga.

Des del mes de febrer que la Filanda comissaria una exposició mensual dedicada a l’obra d’un artista i mitjançant diferents llenguatges artístics… des de la pintura abstracta i contundent de Ferran Selvaggio, passant per la il·lustració de Lolo Ronda, veient art reciclat de la mà d’Imma Navarro o les peces lleugeres i subtils de ceràmica de Mònica Segovia.

A la tornada de les vacances i per al cicle de tardor de Petits Formats, la Filanda compta amb artistes de diferents disciplines, com ara l’artista de la Garriga Francesca Rius, l’il·lustrador Jordi Vacca i el fotògraf David Garcia. Ja hi ha tancades exposicions fins al mes de febrer i en cas de voler participar com a artista o voler més informació sobre les exposicions només cal contactar mitjançant correu electrònic amb espailafilanda@gmail.com.

La Filanda espai de creació

Article anteriorL’Ajuntament pren mesures per ajudar a pal·liar els efectes de la calor
Article següentLes noies del futbol sala, protagonistes del nostre documental
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.