La Filanda espai de creació tanca el cicle Petits Formats d’aquesta temporada amb l’exposició de juliol de la fotògrafa Alba Lajarin Aymamí. La mostra, titulada “Culs”, sobre el cos i la realitat, es podrà veure al Nou Trull des del 29 de juny fins a mitjans d’agost. La inauguració es farà el dissabte 29 de juny a les 18 h.
Culs
Aquest projecte vol exposar cossos… cossos amb formes diferents… sempre reals. Representa, d’una forma íntima i tranquil·la, la singularitat de tots nosaltres. Reivindica el cos com a caràcter i la seva acceptació.
Té a veure amb el cansament que, des del seu punt de vista, provoca la publicitat i la idea d’èxit amb la que estem contínuament bombardejats; l’esforç que pressuposa, la diferencia abismal que es crea entre aquesta imatge i les persones reals. Se’ns anima a perseguir un únic ideal de bellesa, un únic camí a seguir per arribar a l’èxit.
“El més absurd és que aquest ideal, aquesta imatge que no existeix en el món real, és només filla d’un ordinador, no representa realment a ningú per aquesta simple raó. Provo de crear atmosferes que representen el meu ideal utòpic de realitat. Persones de tot tipus, en cases i espais de tot tipus, que viuen i conviuen tranquil·les en el seu espai i amb el seu cos”, explica l’artista.
Alba Lajarin Aymamí (Canet de Mar, 1983) és fotògrafa d’espectacles i fotògrafa d’autor. Comença el seu recorregut com a fotògrafa a Barcelona i s’especialitza en el món escènic del teatre. Això la porta a treballar d’assistent amb David Ruano i de manera independent creant imatges per a cartells d’aquestes posades en escena i fotografia actors i actrius que hi participen.
Trenca aquest ritme quan decideix anar a viure a Malta i comença a retratar de manera intimista i amb el seu llenguatge simple i lleuger ens fa veure un món real ple d’atmosferes subtils i delicades; una comunió entre el món interior de l’artista amb allò que l’envolta. Després d’uns anys a l’illa comença el seu neguit de tornar a apropar-se al món fantàstic de l’escena i retratar i captar escenes, actors en ple desenvolupament de personatge i juga a retratar l’actor versus el personatge, la realitat versus l’escena…
La barreja de l’experiència de treballar amb fotografia escènica i fotografia d’autor fa que a Madrid neixi el projecte “Culos” un projecte que desenvolupa tècnica i llenguatge adquirit per poder parlar de la distància que es crea des de el món fantàstic que ens provoca la publicitat, la moda o el cinema per transportar-lo a una realitat d’increïble bellesa, on ens crea el dubte d’on realment s’amaga la bellesa i què és aquesta.
La Filanda espai de creació va començar el cicle expositiu de Petits Formats, un format creat i dissenyat per exposar fora del que entenem per espai d’art com ara pot ser un museu o una galeria; fer arribar d’una manera directa al públic i que es pugui gaudir de l’art d’una manera distesa com ara esmorzant o sopant en un espai com El Nou Trull de la Garriga.
Des del mes de febrer que la Filanda comissaria una exposició mensual dedicada a l’obra d’un artista i mitjançant diferents llenguatges artístics… des de la pintura abstracta i contundent de Ferran Selvaggio, passant per la il·lustració de Lolo Ronda, veient art reciclat de la mà d’Imma Navarro o les peces lleugeres i subtils de ceràmica de Mònica Segovia.
A la tornada de les vacances i per al cicle de tardor de Petits Formats, la Filanda compta amb artistes de diferents disciplines, com ara l’artista de la Garriga Francesca Rius, l’il·lustrador Jordi Vacca i el fotògraf David Garcia. Ja hi ha tancades exposicions fins al mes de febrer i en cas de voler participar com a artista o voler més informació sobre les exposicions només cal contactar mitjançant correu electrònic amb espailafilanda@gmail.com.