Ganes de Gastronòmada

Ja ha passat un any i tornem a tenir aquí l’estiu i, amb ell, el Gastronòmada, una de les cites més esperades i que més bona acollida va tenir quan, fa quatre anys, es va estrenar a la plaça del Silenci. Des d’aleshores, no ha parat de créixer, però no ho ha fet en extensió ni en avarícia, sinó en qualitat i dedicació, doncs l’essència d’aquest petit festival és, precisament, la seva proximitat, el seu emplaçament i els petits detalls.

0

Enguany, es repetirà la fórmula de l’any passat, quan ja es va allargar mig dia la festa, que començarà divendres 28 a la tarda i acabarà la matinada de dissabte a diumenge. Aquesta ampliació d’horaris vindrà acompanyada de més propostes i activitats, sempre secundades per la caravana de variats foodtrucks i les paradetes d’artesania.

Què hi trobarem, aquest any, al Gastronòmada?

Entre la vintena d’activitats que ens proposen, tornarem a gaudir de la màgia de carrer d’Andriy Haze i dels tallers dels imaginatius Can Xic, que enguany ensenyaran com fer laberints de bales (caliues) als més menuts, que també tindran l’oportunitat de conèixer com es pot fer créixer un hort urbà.

Tallers de tot tipus també estaran disponibles pels que vulguin a aprendre, per exemple, a fer ratafia o bé a millorar la seva tècnica cafetera de la mà del premiat Borja Roselló, el garriguenc propietari de la cafeteria barcelonina de referència, Dalston Coffee; els que no tinguin por a les altures podran experimentar la sensació d’enfilar-se a unes teles acrobàtiques de circ i aquells que relacionin el Gastronòmada amb relaxació i benestar, podran apuntar-se a les sessions de ioga o mindfulness.

Música, música i més música

Repeteix per quarta vegada el discjòquei resident de la plaça del Silenci, DJ Buixes, que donarà el tret de sortida a l’obertura dels foodtrucks el divendres a les 19 h i també tancarà la primera nit; a la plaça Josep Maurí Serra podrem assistir a un cabaret de circ que combinarà tècniques aèries variades com tela i corda, sota un fil conductor musical, en un espectacle creat especialment pel Gastronòmada i amb acròbates de la Garriga i voltants.

Divendres també es podrà gaudir del concert de Laura Llonch (folk i jazz) i d’una de les millors bandes del panorama europeu actual, A Contra Blues, mentre que dissabte l’encarregada d’amenitzar l’hora del vermut serà la cantautora Ivette Nadal.

Ja de cara a la nit, prendran el relleu Marcel Lázara (antic guitarrista de Txarango) i Júlia Arrey, per donar pas al power pop i l’actitud rockera de Nyandú. I per últim, dos membres de la banda Manel punxaran sota el nom de DJs VëMö i ens acompanyaran amb les seves variades mescles fins l’hora de plegar, quan ja començarem a trobar a faltar el Gastronòmada de l’any vinent.

Article anteriorJoan Garriga i el Mariatxi Galàctic estrenen nou EP
Article següentCal urgentment una ordenança de civisme per fer front als episodis de vandalisme
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.