Comerç al carrer, música i moltes flors en un cap de setmana trepidant

0
Aquesta imatge no es podrà repetir, enguany, als carrers de la Garriga

L’agenda cultural de la Garriga bullia d’activitats en un cap de setmana sense ni un sol forat per a encabir-hi cap més proposta. I és que, ja divendres, l’ASIC va tornar a omplir de vida els carrers del poble amb la seva espectacular Nit dels Aparadors, on els comerços s’engalanen i obren fins tard, tot plegat al voltant d’una sana competició per triar quin és el millor dels 33 aparadors presentats a concurs; l’endemà dissabte, també hi havia coses a fer per la Garriga, però el que més gent va aplegar va ser l’espectacular piromusical i els concerts de celebració dels 15+1 anys del Brou del Mestre; i ja arribat diumenge, una de les tradicions més esperades de tot l’any: Corpus.


La Nit dels Aparadors

Un any més –i ja en van 34–, el comerç local de la Garriga, aplegat sota el paraigües de l’associació de comerciants ASIC, va sortir al carrer fins ben entrada la nit i va oferir als passejants les seves creacions artístiques amb les que varen engalanar els aparadors, així com els seus productes i serveis. La jornada, acompanyada pel bon temps en tot moment, va permetre gaudir de l’aire lliure i de música en directe, àpats popular en llargues taules exteriors i decoracions espectaculars.

Els guanyadors del concurs d’enguany, són aquests:

  • 1r Premi: Joieria Padrós.
  • 2n Premi: Mobel Baby.
  • 3r Premi: El punt creatiu.
  • Accèssits: El Petit Indi, la Nova Xerinola, Montse Codina Modista.

(Vols veure com eren els aparadors? Mira la llista a Instagram de l’ASIC).

https://www.instagram.com/p/ByuLxcooCiq/


Dissabte amb la música com a protagonista

Amb un cartell d’artistes de luxe esperant el seu torn a la nova Pista Número 1, va haver-hi temps per sentir l’exhibició del cercle de percussió organitzat per l’Escola Municipal de Música, amb la participació de grans i menuts, a la plaça de l’Església; més tard, ja de cara al vespre, es va poder gaudir de les caramelles cantades per la garriguenca Societat Coral l’Aliança i la Societat Coral L’Estrella Daurada i d’un atronador piromusical que deixava sense alè qui alçava la vista cap al cel.

Paral·lelament, al nou pàrquing de la Pista Nº 1 començava a escalfar motors la celebració del 15+1 aniversari de El Brou del Mestre, amb un entregat i sempre sorneguer Quimi Portet que va fer de “teloner” de l’animada actuació de Joan Garriga, que jugava a casa i va rememorar clàssics de tota la vida davant d’un públic entregat com pocs cops. Per altra banda, impactant va ser la tornada als escenaris dels esbojarrats Se Atormenta una Vecina, que semblen viure una història d’amor especial amb el nostre poble i no es van voler perdre l’ocasió de bufar les espelmes amb la gent del Brou. Però clar, per cloure una festa d’aquelles que fan estiu, és necessària la música d’una parella de punxadiscs com Sunda Colunga, que sap el que “realment” agrada al personal.

https://twitter.com/Elbroudelmestre/status/1140575442753282054


Un any més de Corpus

Entre catifes, concerts, castellers i actuacions diverses, és evident que el Corpus de la Garriga és una festivitat que mobilitza com poques els veïns i veïnes del poble, que, coneixedors de com d’efímera és, s’hi impliquen com mai des de primera hora del matí i fins entrada la nit, quan la paradeta s’ha de tancar obligatòriament després de la guerra de clavells.

I és que són moltíssimes les persones que participen sempre d’una jornada que aplega més de 20.000 visitants que surten als carrers per, sobretot, admirar les treballades catifes que laboriosament s’han confeccionat des de primera hora del matí i que ocupen el centre del poble. Però també l’Ou com balla o els castellers deixen tothom amb la boca oberta, així com els balls del Corpus imaginari.

El Corpus d’enguany, que ha volgut fer esment del cinquantè aniversari de l’arribada de l’home a la lluna amb una gran catifa circular a la plaça de l’Església, també ha ofert unes visites guiades especials a diversos espais patrimonials de la Garriga, com ara el refugi antiaeri o Can Raspall, activitats que han reunit unes 2.500 persones.

Article anteriorPer una economia més justa, vine a la Fira de Consum Estratègic de la Garriga
Article següentUn nou Sant Joan a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.