Postura de la CUP davant el ple d’investidura a la Garriga

0

Després de conèixer els resultats de les recents eleccions municipals i després de les converses mantingudes amb algunes forces polítiques del municipi per tal d’explorar la constitució d’un govern per a aquest mandat que ara s’enceta, l’Assemblea Local de la CUP de la Garriga vol manifestar que:

1) Els resultats del proppassat 26 de maig ofereixen una oportunitat per a obrir noves vies en la governabilitat del municipi.

2) És per aquesta raó que la CUP facilitarà la investidura de Dolors Castellà i Puig, candidata d’ERC, la força guanyadora de les eleccions.

3) Així mateix, el vot favorable a la investidura de Dolors Castellà i Puig prové d’un acord sobre tres mesures que considerem bàsiques per avançar en el camí cap a aquest nou escenari. Les tres mesures, els detalls i els termes de l’acord de les quals també estaran publicades i a disposició de tothom són les següents:

A. Pacte Local per l’Habitatge, que inclou el desenvolupament d’un Pla Local d’Habitatge, l’aplicació de la llei 24/2015 per afrontar l’emergència habitacional i de la pobresa energètica o l’ampliació del parc públic d’habitatge entre una desena de mesures més.

B. Gestió de residus, amb l’estudi de viabilitat de creació d’una empresa 100% pública de gestió o l’implementació gradual de la recollida porta a porta, entre altres mesures.

C. Can Luna, amb acords que permetin prosseguir amb el procés participatiu per tal d’oferir un model de gestió directa i totalment públic o la definició de l’encaix i la promoció de les professionals de la cultura en aquest equipament

4) La CUP no formarà part del govern municipal de la Garriga. En la perspectiva de desplegar polítiques d’esquerres que millorin la vida de la gent de la Garriga i a favor d’avançar cap a una república catalana independent, i per mitjà d’una dinàmica de consens, diàleg i coresponsabilitat creiem que:

A. ERC ha compartit 8 anys de govern amb l’espai que representava CiU i ara representa JxCat i és coresponsable de les dinàmiques i les polítiques desenvolupades. Entenem aquest mandat com a una oportunitat per fer diferents les coses: una transició cap a noves formes de governar i cap a noves hegemonies en la qual cal poder fer autocrítica i modificar no només les formes d’acció de les altres, sinó també les pròpies.

B. Un govern en minoria crea la necessitat de la recerca constant de l’acord, de tenir en compte de forma més efectiva l’oposició i de fer més compartida la presa de decisions. Les formes de govern més participades són més democràtiques, no més dèbils.

https://twitter.com/cuplagarriga/status/1139515329888116737

Assemblea de la CUP de la Garriga

Article anteriorQuin govern hi haurà a la Garriga?
Article següentL’Ajuntament no respon ni intenta trobar solucions a les nostres reivindicacions
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.