Quin govern hi haurà a la Garriga?

Aquest dissabte, a les 12 h, tindrà lloc el Ple extraordinari de constitució del nou Ajuntament de la Garriga a l’Auditori de l’Escola de Música, on s’hi farà la presa de possessió dels regidors i regidores i s’hi elegirà el nou alcalde o alcaldessa del poble.

0
Ajuntament de la Garriga

Arribem a aquesta rellevant data amb encara molts dubtes damunt la taula sobre la composició del que serà el proper equip de govern de la Garriga pels propers quatre anys un cop coneguts els resultats electorals de les darreres municipals, si bé ja podem començar a dibuixar possibles escenaris a partir de les informacions que hem anat coneixent els darrers dies.

ERC amb Acord (6 regidors). Va guanyar les eleccions del passat 26 de maig amb 2.656 vots (31.38%), tan sols 137 més que Junts per la Garriga, que en va obtenir 2.519 (29.76%), de manera que han estat els encarregats d’obrir ronda de negociacions amb les diverses forces polítiques del poble. Les darreres informacions conegudes apunten a una ruptura insalvable amb els que fins ara eren els seus companys de govern, de manera que tot sembla dirigit-se cap a una alcaldia encapçalada per Dolors Castellà en minoria, a l’espera de conèixer el posicionament oficial de PSC i CUP, doncs Cs ja ha avançat que votarà en blanc.

Junts per la Garriga (6 regidors). Varen manifestar des del primer moment que no pactarien en cap cas amb partits del 155, la qual cosa ha exclòs de tota negociació els grups del PSC i Cs, si bé tampoc es coneixen contactes amb la CUP. Alhora, han mostrat la voluntat de reeditar pacte de govern amb ERC amb Acord, amb qui s’han reunit dues vegades. La tercera reunió, però, es va anul·lar recentment i un article publicat al diari El 9 Nou per Jordi Pubill, on hi demanava la reedició del pacte per “responsabilitat i estabilitat”, no ha estat ben rebut pels republicans i sembla haver estat el detonant del trencament de les negociacions.

CUP la Garriga (2 regidors). Demà divendres, a les 17 h, faran públic el seu posicionament oficial de cara al Ple d’investidura de dissabte 15. Han mantingut converses amb ERC amb Acord, però es desconeix si també ha estat així amb Junts per la Garriga i els altres partits. Sembla que podrien facilitar un govern en minoria dels de Dolors Castellà amb una abstenció, però no es pot descartar un pacte amb els republicans que vagi més enllà.

PSC (2 regidors). S’han mostrat oberts des del primer moment a negociar amb ERC amb Acord i insisteixen en un govern “d’esquerres i progressista” amb ells, alhora que han lamentat el veto de Junts per la Garriga a la seva formació. Aquest vespre es trobaran amb la seva militància i decidiran quina serà la seva postura oficial, que podria ser entrar a govern amb la candidatura encapçalada per Dolors Castellà o bé simplement facilitar-ne la investidura.

Cs (1 regidor). El seu portaveu, Ángel Guillén, ja ha avançat que la seva formació votarà en blanc a la investidura de Dolors Castellà, assegurant que la proposta de Junts per la Garriga tampoc els convenç i apuntant que hi ha “certes propostes programàtiques coincidents” amb les d’ERC amb Acord, a nivell municipal.

Així les coses, la composició del proper govern de la Garriga segueix sent una incògnita, però tot apunta a que en cap cas es reeditarà l’anterior pacte de govern entre ERC amb Acord i JxLG, de manera que manca conèixer si els republicans, amb Dolors Castellà com a nova alcaldessa, comptarà amb el suport de CUP, PSC i Cs, i de quina manera ho farà.

Cal tenir en compte, tanmateix, que el cartipàs (això és, la composició de l’equip de govern i distribució de les responsabilitats) no tindrà lloc fins el proper 26 de juny, de manera que encara hi hauria temps per un hipotètic pacte entre forces polítiques.


D’acord amb la resolució de l’alcaldia en funcions, de data 12 de juny, el proper
dia 15 de juny a les hores 12 hores, es farà la sessió constitutiva de la nova
Corporació municipal, segons el resultat de les eleccions municipals del dia 26 de
maig de 2019 amb el següent, ORDRE DEL DIA:

  1. Formació de la Mesa d’Edat.
  2. Comprovacions prèvies a la Constitució de l’Ajuntament.
  3. Jurament o promesa i presa de possessió dels regidors/res.
  4. Elecció de l’Alcalde/essa.
  5. Presa de possessió de l’Alcalde/essa.
Article anteriorAmb l’arribada de la Nit dels aparadors s’apropen dies intensos al comerç de la Garriga
Article següentPostura de la CUP davant el ple d’investidura a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.