Exposició de Cartells de Miquel Portavella

L’exposició mostra una selecció de cartells originals realitzats pel dibuixant garriguenc entre els anys 1991 i 2017

0
477

El proper divendres 14 de juny, dins els actes de Corpus i de celebració dels 50 anys de creació de la Fundació Maurí de la Garriga, tindrà lloc la inauguració (19 h) de l’exposició de Cartells originals d’en Miquel Portavella Sauqué, una mostra dels centenars de peces que en ha anat realitzant per a diferents entitats i celebracions garriguenques, organitzades majoritàriament a través del Centre Excursionista garriguenc i de l’Agrupació Sardanista la Garriga.

Miquel Portavella (la Garriga 1938) va dibuixar el primer cartell l’any 1991 inspirant-se gairebé sempre en motius garriguencs i col·laborant de manera artística per donar a conèixer festes com l’Aplec dels garriguencs a Puiggraciós, l’escalada al campanar, la festa de l’Arbre, la Diada a Sant Cristòfol del CEG, la Castanyada popular, la Missa del Gall a Puiggraciós o l’Aplec de la Sardana, entre moltíssims d’altres actes i festes.

Els Cartells d’en Miquel han suposat una tradició comunicativa a la Garriga durant prop de 30 anys, essent presents en aparadors i botigues del poble cada cop que s’atansava una d’aquestes festes. La mostra s’inaugurarà aquest divendres 14 de juny i podrà visitar-se el dissabte 15, el diumenge de Corpus, dimarts 18  i el cap de setmana del 22 i 23 de juny.

Dins els actes de celebració dels 50è aniversari de la Fundació Maurí, els membres del Patronat confeccionaran un altar floral davant la Fundació el dia de Corpus, coincidint amb la jornada de portes obertes que té lloc cada any per aquesta celebració i on  la Fundació és visitada per centenars de persones.


La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 celebra els 50 anys de la seva creació organitzant diferents actes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.