Valoració dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

0

-En primer lloc, volem agrair el suport a les 1.088 persones que van votar la CUP de la Garriga aquest passat diumenge 26 de maig. En segon lloc, felicitem ERC la Garriga per haver sigut el partit més votat.

-Hem aconseguit, altre cop, ser la tercera força més votada a la Garriga. Hem crescut tant en vots (pujant de 852 a 1.088) com en percentatge de vot (de l’11,5% al 12,86%).

-Celebrem també l’augment de la participació que ha passat del 63,14% (2015) al 68,87% (2019).

-Cal assenyalar que el context no era favorable per a les CUP d’arreu del territori: la fragmentació de les candidatures independentistes ha perjudicat les formacions més petites (en aquest cas les CUP) i n’ha impedit l’entrada en municipis mitjans i ciutats on l’aposta de la CUP és més que necessària. Això ha afectat també a la nostra comarca. A aquest fet cal sumar-hi la situació antirepressiva: la gent ha votat també pensant en les preses polítiques, prioritzant la solidaritat amb formacions com ERC i JxCat abans que la CUP.

-En un context desfavorable la CUP la Garriga hem aconseguit fer valer el nostre projecte municipalista. Això no s’explica sense tenir en compte diferents factors: la bona tasca feta durant aquests quatre anys al Ple municipal, el nostre arrelament a les lluites i moviments populars al poble i una campanya plena d’entusiasme, energia i propostes transformadores per a la Garriga.

-Més enllà del nostre paper com a organització ens agradaria destacar algunes coses de com queda la situació al Ple Municipal:

  • El vot independentista ha augmentat, passem de 5.938 vots i el 72,84% (2015) a 6.263 i el 74% (2019).
  • En clau eix esquerra-dreta el nou Ple gira lleument cap a l’esquerra. Si sumem els partits que comprenen l’esquerra (des de la socialdemocràcia a l’esquerra transformadora) hi ha majoria de 10 regidores. En aquest sentit lamentem la fragmentació del vot Comuns-Podem que no ha facilitat l’entrada de cap de les dues formacions al Ple. Tot i les diferències evidents amb aquests espais (sobretot en clau nacional), entenem que quedem com a única força al Ple que defensarà propostes nítidament ecologistes i feministes.
  • En aquesta campanya electoral hi ha hagut menys presència de dones, només dues de les set formacions han estat encapçalades per dones. Pel que fa a la composició final del Ple, hi haurà set dones i deu homes, una menys que en l’anterior mandat (abans de la renúncia de l’ex-alcaldessa Meritxell Budó).

-Així doncs la situació que s’obre pel següent mandat no ha de ser altra que la del diàleg. Entenem que aquest nou escenari imposa un canvi de lideratge que obri majories alternatives a l’actual pacte entre les forces majoritàries. Instem a una nova cultura política que faci partícip tant a l’oposició com al poble, per fugir de majories que actuen amb males inèrcies i d’esquena al poble.

-És per tot això que exposem que només ens queda reiterar: 1.088 gràcies!

https://twitter.com/cuplagarriga/status/1133841316088045568

CUP la Garriga

Article anteriorTres veïns de la Garriga resulten lleument ferits al ser disparats des d’un cotxe
Article següentDesprés del 26M
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.