Conferència sobre Josep Maurí a càrrec d’Albert Benzekry Fortuny

El cronista i fill il·lustre de la Garriga dissertarà sobre la vida i obra de l’historiador i notari Josep Maurí i Serra

0

El proper divendres 7 de juny a les 7 de la tarda, el cronista garriguenc Albert Benzekry i Fortuny durà a terme una xerrada per donar a conèixer qui va ser i què va fer Josep Maurí i Serra. La xerrada, que tindrà lloc a la Fundació Maurí de la Garriga (C. Cardedeu 17), servirà també per presentar l’opuscle sobre Josep Maurí que s’ha editat en ocasió del 50è aniversari de la Fundació, extret del llibre ‘Garriguencs il·lustres’.

Durant l’acte, es podrà sentir també una gravació de la darrera conferència en públic que feu Josep Maurí sobre la Doma, pocs mesos abans de morir.

Albert Benzekry i Fortuny (la Garriga 1938) és cronista de la Garriga i persona il·lustre per nomenament de l’Ajuntament per la seva contribució a la història i cultura de la Garriga. Fou deixeble de Josep Maurí i forma part del patronat de la Fundació des de la seva creació.

La Fundació Maurí de la Garriga fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona. Aquest 2019 celebra els 50 anys de la seva creació organitzant diferents actes.

Fundació Maurí de la Garriga

Article anteriorDesprés del 26M
Article següentFa anys que el clima laboral està empitjorant
El Museu Biblioteca Fundació Maurí, situat al carrer de Cardedeu de la Garriga, recull el llegat testamentari de l'il·lustre notari i historiador local Josep Maurí i Serra, fill predilecte de la població. Ubicada en la que fou la seva casa natal, la Fundació mostra, a més d'una important selecció de materials arqueològics, importants col·leccions de pintura i escultura, un arxiu fotogràfic de 70.000 imatges de la Garriga, 2.000 fotografies en clixé de vidre, així com l'arxiu històric de la Garriga i una biblioteca especialitzada en història, amb 6.000 volums. A l'últim pis de la Fundació, s'hi pot trobar l'antic cadirat gòtic de la Catedral de Girona. (Viquipèdia).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.