Declaracions dels caps de llista després de les Municipals 2019

A La Garriga Digital.cat hem volgut conèixer les primeres impressions dels alcaldables de la Garriga un cop passades les eleccions de diumenge 26 de maig de 2019. Aquestes són les seves paraules

0

Dolors Castellà (ERC amb Acord)

“Celebrem ser la primera força a l’Ajuntament i la que més ha crescut, passant de 4 a 6 regidors, la qual cosa és un premi a la tasca dels darrers anys amb responsabilitat de govern. Una victòria que és el millor favor que podem fer a presos polítics i exiliats.

Volem felicitar Junts per la Garriga pels seus bons resultats a les municipals i, sobretot, per la magnífica victòria a les europees.

Les forces independentistes mantenim els 14 regidors, la qual cosa ens porta a una “normalitat republicana” i amb clara majoria d’esquerres, amb l’ascens del PSC. L’unionisme és minoritari a la Garriga i el poble ha dit clarament que vol diàleg i convivència.

Buscarem consensos amb tothom, partint d’un nou lideratge i nou estil de fer les coses. S’obre una etapa transformadora i això vol dir fer-ho amb tothom, també amb la implicació de les forces de l’oposició”.


Jordi Pubill (Junts per la Garriga)

“La ciutadania ha parlat i ens ha dit que tenim un empat a 6 regidors al consistori entre ERC amb Acord i nosaltres. Per tant, crec que ens haurem de trobar, ja que és el que ens reclamen. Les properes jornades haurem de seure a parlar amb ERC per estudiar la possibilitat d’un futur pacte.

Hem guanyat vots respecte fa quatre anys i, veient la baixada de Junts per Catalunya arreu del país, hem aguantat bé el cop i ara ens toca entendre’ns, perquè la Garriga demana estabilitat i un govern fort, que legitimi el Primer d’octubre i la República. La responsabilitat i el compromís ha de ser aquest”.


Pep Tarradas (CUP)

“Celebrem els resultats a la Garriga.

Celebrem que hagi millorat la participació: hem arribat a un 68,87% (un 5% més que la de 2015).

Celebrem ser altre cop tercera força al Ple municipal.

Celebrem haver crescut en vots, doncs ens han votat 236 persones més, arribant als 1.088 (12,86%).

Celebrem ser altre cop dues regidores al Ple, dues regidores que representaran una assemblea molt més forta, amb més militància i amb un projecte consolidat i arrelat al poble.

Sabem que aquests bons resultats són fruït de la bona feta els últims quatre anys, de les nostres propostes polítiques pel poble, el treball fet amb els col·lectius del poble i a la bona tasca feta en campanya.

És una responsabilitat molt gran i exigent per a nosaltres per als propers quatre anys i l’entomem amb entusiasme i responsabilitat”.


Àlex Valiente (PSC)

“Estem molt contents d’haver recuperar el regidor perdut el 2015, era el nostre repte. Hem estat el segon partit que més ha pujat a les eleccions, estem en fase de recuperació i el compromís que vam adquirir amb tota la gent de fer campanya a barris és més prioritari que mai.

Hem de valorar encara amb calma els resultats obtinguts, doncs ERC amb Acord tenen la pilota a la seva teulada i ara hauran de decidir si reediten pacte amb Junts per la Garriga o bé aposten per una entesa d’esquerres, que seria la nostra aposta natural. Ells, però, han de respectar els seus temps”.


Ángel Guillén (Ciutadans)

“Ens havíem marcat un objectiu difícil però que creiem podia donar-se: doblar la nostra presència al Ple amb un segon regidor.

Malauradament no ha estat així. El motiu l’hem de valorar en profunditat però creiem que no hem aconseguit mobilitzar el nostre electorat, que és un electorat que, sobretot, surt a votar a eleccions al Parlament i, en menor mesura, a Generals. Vots que vam obtenir a Generals no s’han vist continuats a Municipals.

També és evident que hi ha una part de vot que ens la disputem amb el PSC i, en aquest cas, també alguna cosa segurament ens ha esgarrapat suports, si bé potser els Comuns i Podem han estat més víctimes que nosaltres.

No obstant això, tocarà continuar treballant i donant veu als 660 garriguencs i garriguenques que ens han fet confiança. Vists els resultats de Cs en altres contrades i vist com en 4 anys no hi són partits “de tota la vida” com PP o ICV (en la seva fusió sota la marca En Comú) ens fa valorar molt tornar a ser presents la legislatura vinent.

Pel que fa a pactes de govern, ja vam deixar clar que nosaltres no estarem dintre d’un govern amb independentistes i que ERC, guanyadora de les eleccions, haurà de buscar els socis que consideri oportuns per obtenir l’alcaldia”.


Carme Farrerons (La Garriga en Comú)

Nota de La Garriga Digital.cat: Hem contactat amb la candidata per obtenir les seves declaracions però ens ha remès al coordinador del seu grup, Quim Fornés. Com que entenem que les paraules que tenien interès pels nostres lectors eren les de Carme Farrerons, que ha estat la principal cara visible de la campanya electoral, aquest espai romandrà en blanc.


Manu González (Podem)

“La valoració que fem sobre els resultats es positiva. Hem anat tard a tot, no hem pogut fer una campanya en condicions i, a més, hem hagut de lluitar contra uns Comuns que portaven a confusió a la gent utilitzant el nom de Podem a tot arreu, utilitzant el color morat i fent servir dissenys molt similars als del 26A en les seves pancartes. En 2 mesos hem fet el treball de 4 anys i és molt bona senyal aquest número de vots. Ara continuarem treballant de cara al 2023, que era el nostre objectiu real”.


Resultats electorals.

Article anteriorComunicat de valoració de les eleccions municipals del 2019
Article següentERC amb Acord guanya a la Garriga amb tan sols 137 vots més que JxLG
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.