L’1×1 ciclista… de la cursa electoral

0

Després de llegir el genial article sobre el debat electoral d’ahir 22 de maig, fent un símil amb el futbol, m’he vist obligat a fer el mateix, però en el que per a mi és l’esport rei i que sé del cert que estimem tant els garriguencs: el ciclisme.

Tot i no perdre’m ni un minut del debat gràcies a Ràdio Silenci, he preferit imaginar-me que comença una gran volta (la volta garriguenca) i que la jornada de diumenge serà com tres setmanes de carrera. Espero que ningú s’ofengui i que els fanàtics del ciclisme gaudeixin tant com ho he fet jo escrivint.

Jordi Pubill / Junts per la Garriga (Egan Bernal / de Sky_Ineos): Favorit. Després de molts anys controlant el pilot (pelotón, en castellà), on tant ha fet el líder i l’equip que han portat a les grans voltes locals (encara que sigui per trajectòria) sembla clar que són favorits a la Garriga, tradicionalment un feu de CiU (Sky). Ara, però, han passat a dir-se JxLG (Ineos) i, tot i que mantenen l’estructura amb noms veterans com Montse Llobet (Gianni Moscon), Joan Esteban (Jon Castroviejo) o Juliet Grau (Geraint Thomas), sembla que el canvi de marca els pot fer perdre alguns dels seus fidels seguidors. Mostrarà Pubill (Egan Bernal) tanta superioritat en les etapes dures de Tagamanent o Puiggraciós com ho va fer Budó (Froome) en el seu moment?

Dolors Castellà / ERC amb Acord (Simon Yates / Michelton-Scott): Col·laboradora. Fa temps que, en moltes etapes, el seu equip col·labora amb l’equip dominador i es deixa veure en dies importants, com a la cronoescalada de fa 4 anys al Tagamanent. Na Dolors Castellà (Simon Yates) ha agafat molta experiència i sembla que, aprofitant que JxLG (Sky_Ineos) no porta un dominador tan clar com anys enrere, pot aconseguir la victòria. Sens dubte, ERC amb Acord (Michelton-Scott) porta un equipàs a la volta Garriguenca: Lluís Marco (Adam Yates) cobrirà les espatlles de la líder, però noms coneguts com Pote (Esteban Chaves) o Roger Anglada (Mikel Nieve) a la rereguarda, poden capgirar les previsions.

Pep Tarradas / CUP (Mikel Bizarra / Euskadi Murias): Lluitador. Un equip format per guerrers, sense un líder clar, que lluita a cada etapa per fer-se veure. Després que Clara Dachs (Edu Prades) guanyés dos etapes a l’anterior volta a la Garriga, ara actuarà des del cotxe d’equip, donant instruccions i ajudant a tot el grup tant com pugui. Pep Tarradas (Mikel Bizarra), Irene Puig i Rocher (Ander Barrnetxea) o, fins hi tot, Bartomeu Mas (Garikoitz Bravo), poden tenir les seves opcions en les etapes dures de Can Poi o Tremolencs.

Ángel Guillén / Ciutadans (Richie Porte / Trek Sagafredo): Desubicat. Porta molt temps lluitant per aconseguir brillar, però Ángel Guillén (Richie Porte) sap que es troba en territori hostil. Sabrà jugar aquesta carta per aprofitar la situació? Tot i ser un amant de les dures rampes garriguenques i dels alts percentatges que trobem al nostre poble, ell és un rodador, i la volta garriguenca esta feta per escaladors. Per tal de no perdre una minutada a cada etapa de muntanya, comptarà amb l’ajuda d’alguns bons escaladors com Rafa Jiménez (Jarlison Pantano) o Joana Montero (Gianluca Bambrilla).

Àlex Valiente / PSC (Nairo Quintana / Movistar Team): Tradicional. L’equip fundat als anys 80, sempre parteix com un dels possibles guanyadors, però queden molt lluny els anys que van aconseguir dominar la volta local amb autoritat: finals dels 80 amb Núria Albó (Miguel Indurain) o inicis dels 2000 amb Neus Bulbena (Abraham Olano). Podrien ser decisius si s’uneixen amb ERC amb Acord (Michelton_Scott) a la lluita en contra els poderosos JxLG (Sky_Ineos). Sembla que el líder Àlex Valiente (Nairo Quintana) s’ha preparat molt bé per l’ocasió, i porta alguns fidels gregaris com en Carlos Martín (Jose Joaquín Rojas) o el nou fixatge estrella, Jonathan Mariscal (Mikel Landa).

Carme Farrerons / La Garriga en Comú (Ion Izaguirre / Astana): Incògnita. Tot i la “semiretirada” del cap de files durant dècades, Quim Fornés (Alexander Vinokunov), segueix sent ell qui dona les ordres d’un equip format per corredors molt diversos, que possiblement es podrien unir a la lluita d’ERC i PSC (Michelton i Movistar) per fer desbancar JxLG (Sky_Ineos). Porten un equip variat, on Carme Ferrerons (Ion Izaguirre) pot tenir molt a dir en les contrarellotge del Passeig del Primer d’octubre, i Rafa Pérez (Alexei Lutsenko) estarà lluitant per entrar als esprints de les etapes planes del carrer Banys.

Manu González / Podem (Diego Rubio / BH Burgos): Sorpresa. Ningú sabia de la seva presència a la gran volta garriguenca, però finalment han arribat a un acord per participar. Tot i ser de categoria continental i no formar part d’UCI pro Tour, porten a corredors experimentats que estan acostumats a les curses de fons com el mateix Manu González (Diego Rubio) o Lídia Porrúa (Daniel López) i podrien fer-se veure qualsevol dia.

Adrià Pérez de Rozas

Article anteriorDebat eleccions 2019: Apostem per les propostes i el diàleg
Article següentL’1×1 del Debat electoral 2019
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.