Debat eleccions 2019: Apostem per les propostes i el diàleg

0
Fotografia de La Garriga Digital.cat

Ahir, el Teatre de la Garriga El Patronat, va acollir un nou debat electoral. Després de 2 debats sectorials (Mobilitat i el Projecte Arrela’t) i el que es va gravar per VOTV, ahir es va fer un acte obert a la ciutadania i proposat per Ràdio Silenci, La Garriga Digital i la Fundació Universitària Martí l’Humà. Van participar-hi 6 dels 7 candidates i candidats i tots i totes van fer servir els seus minuts per explicar els projectes que tenen per la Garriga.

El debat, que va estar moderat per Àlex Muñoz, de la Fundació Universitària Martí L’Humà, va ser dividit en 6 blocs, durant els quals es van poder anar desgranant totes les propostes que tenim els partits polítics per la Garriga.

“Les necessitats i voluntats dels garriguencs i garriguenques no són les mateixes i treballarem per revertir el Pla d’Ordenació Urbanística, per crear una anella verda que delimiti la Garriga”

El nostre candidat, va voler concretar i parlar d’aspectes realistes. Al primer bloc, vam parlar de revertir el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i protegir els espais verds com Can Violí, Can Vilanova, Can Poi, Torrent de la Mesquita… i únicament proposar el desenvolupament de la zona de la Doma, que és l’única prevista que mantindríem.

Carrer Negociant de plataforma única i creació de dos places a Santa Digna i Can Caralt

També vam explicar que volem actuar a tots els barris del municipi i vam fer la proposta de convertir el carrer Negociant, des de la Font de Santa Digna fins al Parc de Can Queralt, en un carrer de plataforma única que enllaci en la recuperació de dos places; una al voltant de la font de Santa Digna i l’altra a la Plaça de Can Caralt.

Espais oberts d’oci familiar; una nova forma d’atraure turisme

Per últim, la creació i l’impuls de tres espais multigeneracionals d’oci familiar al Parc de Can Tarrés, al Parc de la Sínia i al Parc d’Els Pinetons, amb pista multiesports i aparcaments disuasoris d’aparcament gratuït com a l’espai de la Doma fins que es desenvolupi aquella unitat d’actuació.

Necessitat de lloguer assequible. El nostre model

Al segon bloc vam parlar de la construcció dels 54 habitatges de lloguer assequible als Pinetons. L’Àlex Valiente va ser qui més va concretar i va parlar d’un model cooperativista amb contractes de 5 anys i rotatius perquè es puguin utilitzar per molts ciutadans i ciutadanes.

Per últim va parlar del trasllat de la comissaria de policia al costat de Can Luna i, a l’actual comissaria, traslladar-hi Serveis Socials de l’Ajuntament; al seu torn, a l’espai que ocupa actualment Serveis Socials, s’hi instal·laria l’àrea de Comerç, amb un espai propi pels comerciants del municipi.

Al tercer, es va parlar de la municipalització de l’aigua, on el PSC va explicar que aposta per la municipalització, sempre que econòmicament fos viable i no ens embargui el futur d’altres accions, així com per crear un sistema porta a porta per la recollida d’escombraries.

Plans d’ocupació, ajuts a empreses i transició Escola Treball

Al quart bloc, Sobre economia, comerç i turisme, el nostre model va reclamar l’autoria de la proposta dels Plans Locals d’Ocupació i va explicar la nostra lluita per fomentar els ajuts per empreses a la contractació, així com fomentar la transició Escola–Treball, fent propostes de graus que tinguin sortida al món laboral.

Volem crear la figura del regidor de barri i crear models de participació ciutadana per escoltar tothom. Ens comprometem a processos participatius per decidir entre totes i tots on destinem el 50% del total de les inversions.

Al cinquè, que va obrir el nostre candidat, va parlar de la proposta d’obrir l’Ajuntament a la ciutadania. Crear la figura del Regidor de Barri i assemblees de barris obertes i passar examen de forma anual amb la ciutadania, així com arribar a decidir en pressupost participatiu el 50% de les inversions anuals.

Al sisè, va arribar el punt on l’Àlex va recriminar al candidat de JxLG, les seves afirmacions de que no pactaria amb el PSC.

La Campanya de JxLG es basa en dir que no parlaran amb el PSC, dir com és de bonic el seu candidat i mentir-nos a totes i tots amb el seu fulletó dominical que ha arribat a les llars, ple de mentides

Valiente, en una intervenció molt recolzada, va explicar que la campanya de JxLG es basa en dir que no parlarien amb el PSC, deixant de banda així als nostres electors i electores, fer un porta a porta on només expliquen que han de votar al seu candidat “perquè és molt guapo”, explicant que li sembla un comentari molt masclista. Per últim, amb un butlletí dominical que han enviat a les llars, ple de mentides, menystenint al seu soci de govern que sembla que no hagi fet res, menystenint les entitats i persones a títol personal que han treballat per impulsar algunes activitats culturals de la Garriga i amb l’única fita de gestió del Sr. Pubill, que és la Festa Major, a la qual ha tornat a menystenir a les entitats que han hagut de crear una Festa Major paral·lela.

El debat va acabar amb el minut d’or, on Àlex Valiente va oferir el projecte socialista com a garant de la responsabilitat, de la transformació, del diàleg i del treball per construir la Garriga de Totes i tots, davant d’algun partit polític que nega de sortida el diàleg entre totes les forces polítiques.

Article anteriorT’esperem a la recta final de campanya!
Article següentL’1×1 ciclista… de la cursa electoral
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.