L’esperit i valors de la gent gran de la Garriga

Aquest article de l'Esplai de la Gent Gran forma part del cicle #ReflexionsPreEleccions que, des de La Garriga Digital.cat, hem demanat a col·lectius, entitats i veïns del poble que representen àmbits ben diversos del mateix. D'aquesta manera, volem convidar els garriguencs a conèixer les seves inquietuds, suggeriments o les mancances que detectin, amb la mirada posada a les eleccions municipals d'enguany.

0

L’Esplai de la Gent Gran de la Garriga, amb una antiguitat de quaranta anys, és una entitat que acull al nostre poble un nombre important de socis ―al voltant de 580 persones, amb un ventall d’edat d’entre els 60 i els 100 anys― amb l’objectiu d’aglutinar aquest sector de la població.

Hi trobem diverses activitats, prop de 25 al llarg de tot l’any, que ajuden al desenvolupament personal i col·lectiu en aquesta etapa de la vida, dotant-la de sentit i contingut, ja sigui formatiu com de lleure i amistat.

Sovint, la gent gran passa desapercebuda o es menysté. El teixit social i les activitats de l’Esplai, sens dubte, ajuden a que l’etapa de la jubilació sigui més engrescadora. Així mateix, és sovint una reafirmació de la nostra experiència i la voluntat de sentir-nos estimats i rebre l’afecte que sovint se’ns nega.

És necessari que l’Administració i l’Ajuntament, en primer lloc, ens donin suport en la gestió que actualment desenvolupa la junta de l’Esplai així com en el manteniment i adequació de les instal·lacions a les necessitats que els temps actuals demanden

Malgrat ser un col·lectiu cada any més nombrós i representar una de les etapes més boniques de la vida, sovint, la gent gran és ignorada o marginada. Així doncs, l’objectiu prioritari de l’Esplai és posar de relleu l’atenció que mereix la gent gran com a col·lectiu i que massa sovint se li nega. Des de sempre, igualment, hem assumit el repte de col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats per aconseguir una convivència rica amb el poble i el conjunt de la societat.

Per fer-ho, però ―després que la Fundació La Caixa cedís les nostres instal·lacions a l’Ajuntament―, és necessari que l’Administració i el Consistori, en primer lloc, ens donin suport en la gestió que actualment desenvolupa la junta de l’Esplai així com en el manteniment i adequació de les instal·lacions a les necessitats que els temps actuals demanden. De la mateixa manera, pregaríem també la col·laboració i la implicació d’altres entitats locals, escoles i altres administracions perquè l’Esplai pugui seguir amb la seva tasca d’acollida del col·lectiu que representa la Gent Gran.

Esplai de la Gent Gran de la Garriga

Article anteriorEntrevista a Ángel Guillén, cap de llista de Ciutadans la Garriga
Article següentS’anul·la el concert de Clara Peya d’aquest dissabte per encabir-hi un acte de campanya
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.