La Garriga Digital.cat: La creació de la candidatura de Podem la Garriga no s’ha concretat fins el darrer moment. Tot apuntava a una candidatura única de Podem i La Garriga en Comú. Què ha passat?

Manu González: Al desembre es va a arribar a un acord on la Carme Farrerons, de La Garriga en Comú, seria la número 1 de la llista i el 2 i el 3 els posaria Podem, però ells van fer oficial una llista amb noms i cognoms sense respectar el nostre procés de primàries que acabava de començar. Al conèixer els resultats d’aquestes primàries i no ser els que ells volien, es van negar a parlar amb nosaltres i va passar un mes sencer fins que vam poder abordar el tema, i llavors es van desfer de l’acord. Per nosaltres, el principal és respectar les persones inscrites a Podem la Garriga i la gent que treballa pel cercle, però ells en cap moment ho han fet, sinó que simplement han volgut utilitzar la nostra marca sense respectar les nostres bases.

LGD: Què creu que aporta la seva candidatura a la Garriga, doncs, que no aportin d’altres candidatures d’esquerres amb les quals poden compartir espai?

MG: Som gent jove i tenim una manera de treballar molt diferent a la resta. Nosaltres no tenim líders sinó que som tots iguals dins del partit. Les nostres assemblees són obertes a tothom que hi vulgui venir, que serà benvingut i podrà aportar-hi el seu gra de sorra.

“La Garriga en Comú, simplement, ha volgut utilitzar la nostra marca sense respectar les nostres bases”

LGD: Tenint en compte que en el seu programa electoral parlen de “nefasta gestió” dels darrers governs de l’Ajuntament, no deu fer gaire bon balanç de la darrera legislatura… Digui’ns tres coses bones i tres de dolentes.

MG: De bones, tenir uns pressuposts participatius és positiu pel municipi, i arribar a acords amb altres partits no tan propers ideològicament també és una cosa positiva, ja que dona a entendre que el govern està disposat a escoltar tothom. Per altra banda, la redacció del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat per unanimitat, és una notícia excel·lent, tant per la Garriga com pel funcionament de tots els partits polítics implicats.

D’aspectes negatius en destacaria, per exemple, la gestió de la mobilitat al poble, on el centre és molt bonic, amb bones zones de passeig, mentre que als barris encara hi ha voreres estretes en mal estat i llocs on ni tan sols n’hi ha; també la gestió de les concessions a empreses privades, que s’hauria d’aprofitar quan s’acaben per plantejar la municipalització; tampoc ens agrada que es continuïn donant subvencions a escoles concertades, deixant de banda la pública. És un tema que s’ha de treballar més al municipi.

LGD: En el seu programa també hi parlen de “rescatar la dignitat del poble de la Garriga”. A què es refereixen?

MG: Durant molt temps han deixat de banda als ciutadans. De fet, som aquí perquè no es repeteixi i per recordar a tothom que Podem es va crear per donar-li veu al poble.

LGD: En ple procés de redacció del nou POUM, en què hi posarien el seu accent?

MG: Ara mateix en les comunicacions de la Garriga amb altres ciutats com Granollers, Barcelona o Vic. Cada cop hi ha menys autobusos per anar a Vic o Barcelona, dues ciutats universitàries.

LGD: Què entenen per “anella verda de la Garriga”, la qual volen desenvolupar?

MG: Nosaltres entenem per anella verda tot aquell entorn natural que envolta el nostre municipi i que és necessari cuidar i, a la vegada, conèixer i gaudir, perquè és el que ens fa diferents. S’han de crear vies de senderisme.

 LGD: Vostès parlen de crear ocupació, atraure empreses als polígons… De quina manera?

MG: Hi ha mil fórmules per fer atractiu el nostre municipi sense que els ciutadans ho notin a la butxaca, sinó tot el contrari, fet que repercutiria en hostaleria i en el comerç del poble. És tan senzill com posar al seu abast les solucions i no posar problemes per poder crear la seva empresa en el nostre municipi. Cal realitzar un estudi de necessitats socials que puguin tenir, com per exemple escoles bressol o servei de bus polígon-Renfe per atraure empreses.

LGD: També diuen que construiran un centre cultural, que ha d’incloure una biblioteca, etc. Entenem que parlen de Can Luna? De biblioteca ja en tenim una, que al novembre va celebrar el seu vintè aniversari.

“Efectivament, Can Luna és la gran desconeguda, la Sagrada Família de la Garriga. Volem que Can Luna sigui el centre cultural de totes les persones del poble”

MG: Efectivament, Can Luna, la gran desconeguda, la Sagrada Família de la Garriga. Volem que Can Luna sigui el centre cultural de totes les persones del poble, on s’hi realitzin activitats i tallers per a tothom (cursos de fotografia, ioga, cuina, ball o informàtica a preus populars). Els caps de setmana s’hi realitzarien activitats per a les famílies, sense oblidar les persones de la tercera edat, que tindrien el seu espai per a tallers i per a balls els caps de setmana. Això és, per a nosaltres, un centre cultural real que tots i totes puguin aprofitar.

Respecte la biblioteca, en primer lloc felicitar-la pels seus 20 anys i perquè siguin molts més. La nostra intenció és que sigui complementària amb la de Can Luna, creant així un entorn de lectura i de diàleg sobre literatura. Volem impulsar un taller de lectura a Can Luna.

LGD: Quines mesures concretes tenen previstes pel que fa a l’accés a l’habitatge?

MG: Ajudes per a joves menors de 30 anys que es vulguin independitzar, estudiar com està la borsa de pisos socials, aprofitar pisos buits per fer-los pisos socials…

LGD: Entre les mesures que proposen per dinamitzar la petita i mitjana empresa i el comerç local, parlen de la creació d’una fira anual. Expliqui’ns aquesta proposta.

MG: Aquesta proposta no es basa únicament en realitzar una fira anual per donar a conèixer els productes de la nostra terra, sinó convidar la petita i mitjana empresa a ser presents en totes les fires que es realitzin, tant a nivell comarcal com estatal, donant sortida i publicitat al seu negoci. Ja hem comentat algunes idees per atraure empreses al municipi… És necessari per fer girar la roda que activi el petit i mitjà negoci de la Garriga.

LGD: Volen remunicipalitzar equipaments i serveis, començant per la piscina. En aquest cas concret, no fa pas gaire que s’ha renovat la concessió. Com ho farien?

MG: Entenem que la piscina mai ha sigut pública, sinó que s’ha construït amb diners públics i no l’utilitza el poble. Com a primera mesura, amb el benefici que obté amb aquesta concessió, s’hi podrien realitzar activitats a preus populars durant el període estival escolar per tal que el jovent de la Garriga obtingui benefici d’aquestes instal·lacions.

“La nostra intenció és que la biblioteca actual sigui complementària amb la que proposem de Can Luna, creant així un entorn de lectura i de diàleg sobre literatura”

LGD: I pel que fa al servei de recollida d’escombraries, què proposen?

MG: Vigilar que es compleixi tot l’acord signat i, a la que legalment es pugui, tornar a municipalitzar el servei. A la llarga són diners que el ciutadà s’estalvia.

LGD: Quines propostes en termes de participació ciutadana volen dur a terme que millorin les que ja s’estan fent?

MG: Destinar una part del pressupost a participació i començar per preguntat al poble quines coses volen decidir ells.

LGD: Com abordaran la problemàtica laboral que ha esclatat a l’Ajuntament?

MG: Per descomptat, el primer a fer és dialogar. Sempre estarem al costat dels tècnics que treballen a l’Ajuntament. El nostre candidat, David Caurin, és expert en taules de negociació i conflicte laboral, per tant, ell podria ajudar a fer valdre tant el conveni col·lectiu com l’estatut dels treballadors.

“Per abordar la qüestió laboral de l’Ajuntament proposem el nostre candidat David Caurin, expert en taules de negociació i conflicte laboral, perquè hi intercedeixi”

LGD: Quin és el paper que creu que ha de tenir l’Ajuntament de la Garriga en el procés independentista i respecte els presos polítics i exiliats?

MG: Des de Podem la Garriga sempre hem apostat per la via consensuada, nosaltres no tenim por que el poble català voti en un referèndum, de manera que s’ha d’arribar a acords per tal d’aconseguir-ne un amb garanties. Respecte als presos polítics, està clar que no ens agrada que hi hagi gent a la presó per les seves idees, ja siguin polítics, músics o titellaires.


QÜESTIONARI RÀPID
 • LGD: A quines entitats del poble estàs o has estat vinculat?
 • MG: A cap, només a Podem.
 • LGD: Quin és el teu racó de la Garriga preferit?
 • MG: La Vil·la romana de Can Terrers.
 • LGD: Si no visquessis a la Garriga, on t’agradaria viure?
 • MG: Tinc la sort d’haver viscut a l’Alcoià, a Alacant. Molt bona terra per viure-hi, també.
 • LGD: Quan i com t’interesses per primer cop per la política municipal?
 • MG: Amb la creació de Podem, al 2014, al veure que es podien fer les coses d’una altra manera, amb ganes i amb il·lusió.
 • LGD: Quin és el teu referent polític?
 • MG: Manuel Azaña.
 • LGD: Recomana’ns un llibre, una pel·lícula, un àpat i una cançó.
 • MG: Un llibre, 1984, de George Orwell; una pel·lícula, L’experiment (Das experiment, 2001), d’Oliver Hirschbiegel; com a àpat, una bona botifarra de la Garriga; i una cançó, Rock’n’roll de Barrabás, de Gritando en Silencio.
 • LGD: Quines són les teves principals aficions?
 • MG: La música.
 • LGD: Tens alguna mania especial?
 • MG: Coneguda cap, però segur que n’hi ha.
 • LGD: Què hi tens a la tauleta de nit?
 • MG: Uns altaveus i revistes de El Jueves o Mongolia.
 • LGD: Defineix la Garriga en una frase.
 • MG: Un lloc per a viure. 

Nota de La Garriga Digital.cat: Després de fer aquesta entrevista, Podem La Garriga va fer públic un comunicat en què anunciava que el seu candidat, Manu González, no concediria més entrevistes ni participaria al debat electoral del 26 de maig. 


La sessió fotogràfica, a càrrec de Berta Martí, ha tingut lloc al Bar del Teatre El Patronat de la Garriga, a qui agraïm la seva disponibilitat i amabilitat.

Article anteriorUs esperem al debat electoral del 22 de maig, al Teatre de la Garriga
Article següentLa Garriga que volem
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.