El festival ‘La Garrissa’ acosta el cinema còmic a la Garriga

0

Amb l’atrevida sessió de La vida de Bryan a l’Església de la Garriga, el Cineclub va posar la primera pedra del que seria el Festival de Cinema de Comèdia de la Garriga, La Garrissa. Ja ens varen avisar que se n’estava gestant alguna de grossa i, finalment, el projecte veurà la llum el proper cap de setmana, entre divendres 3 i diumenge 5 de maig, en el que es pretén que sigui el primer de molts festivals que encara han de venir.

La primera de les sessions tindrà lloc divendres a les 22 h al Cine Alhambra de la Garriga, amb la projecció del film de Billy Wilder, Un, dos, tres (1961), en versió original subtitulada (VOS). Però no està previst que totes les sessions siguin al cinema, ans al contrari, de manera que dissabte es podrà gaudir de dues noves pel·lícules a l’Auditori del Balneari Blancafort i una més amb sopar inclòs a La Torre del Fanal.

Diumenge, tornarem al Cine Alhambra amb una sessió familiar matinal a les 11:30 h, i després podrem anar a la vermuteria Llavors per assistir a una doble sessió de Buster Keaton que tancarà el 1r festival La Garrissa.

Podeu veure la programació tot seguit:

 

Divendres 3 de maig – Sessió d’obertura – Cinema Alhambra – 22:00 h

Un, dos, tres, de Billy Wilder.

(One, Two, Three, Estats Units, 1961, blanc i negre, VOS).

Billy Wilder va “escalfar” la guerra freda amb aquesta comèdia.

C. R. MacNamara (James Cagney) és un alt càrrec de la Coca-Cola al Berlín Occidental, en plena guerra freda. La seva ambició professional es barreja amb un petit conflicte familiar i, en menys del que es triga a dir “un, dos, tres”, provoca un conflicte internacional entre Rússia i Alemanya.

Dissabte 4 de maig – Auditori Balneari Blancafort – 18:00 h

Muchos hijos, un mono y un castillo, de Gustavo Salmerón.

(Espanya, 2017, color).

Documental àmpliament guardonat en els principals festivals europeus.

“Muchos hijos, un mono y un castillo” són els somnis de la Julita, i els tres s’han fet realitat. Quan el menor dels seus fills s’assabenta que la seva mare ha perdut la vèrtebra de la seva besàvia, la família emprèn una estrafolària recerca entre els més peculiars i estranys objectes que la Julita ha anat acumulant al llarg dels seus més de vuitanta anys.

Dissabte 4 de maig – Auditori Balneari Blancafort – 20:00 h

El nuevo nuevo testamento,  de Jaco Van Dormael.

(Le tout nouveau testament, Bèlgica, 2015, color, VOS).

Déu a la Terra viu a Brussel·les, és un covard, sense codis morals i la seva família n’està farta d’ell. La seva filla Ea decideix rebel·lar-se contra el seu pare i fa una revelació que fa tremolar els fonaments de la humanitat.

Dissabte 4 de maig – La Torre del Fanal – Sessió amb bufet lliure per sopar – 22:30 h

Lo que hacemos en las sombras, de Taika Waititi i Jemaine Clement.

(What We Do in the Shadows, Nova Zelanda, 2014, color, VOS).

Aquesta comèdia de culte mostra la vida d’uns vampirs que comparteixen pis a l’actual Nova Zelanda: paguen el lloguer, es reparteixen les tasques domèstiques i a les nits van de festa. Tot molt normal, excepte pel fet que són immortals, necessiten xuclar sang per viure, i el rodatge d’un documental els complicarà una mica la convivència.

Diumenge 5 de maig – Cinema Alhambra – Sessió Familiar – 11:30 h

La chica satélite y el chico vaca, de Jang Hyung-yun.

(Woo-ri-byul Il-ho-wa Ul-ruk-so / Oo-lee-byeol il-ho-wa eol-lug-so, Corea del Sud, 2014, color).

Aquest film va rebre el premi a la millor pel·lícula d’animació al Festival de Sitges.

Un satèl·lit travessa l’atmosfera i pren la forma d’una jove. Un noi és abandonat per la seva xicota i queda transformat en una vaca lletera. Hi ha un malvat que roba els òrgans dels animals amb el cor trencat… Ah, i també hi ha el Mag Merlí, convertit en un rotllo de paper higiènic. Tot és tendresa i humor en aquest film per a tots els públics.

Diumenge 5 de maig – Llavors Vermuteria – 13:00 h

El moderno Sherlock Holmes + Siete ocasiones, de Buster Keaton.

(Sherlock Jr 1924 + Seven Chances 1925, Estats Units, blanc i negre, mut).

Doble sessió de Buster Keaton per tancar la Garrissa!

A Sherlock Jr, Keaton és un projeccionista que somnia ser un detectiu quan, miraculosament, es troba dins de la pel·lícula que està projectant. Allà intentarà salvar la seva estimada de les urpes del malvat. Una de les més aclamades cintes de cinema mut plena de gags visuals i amb un portentós Buster Keaton.

A Seven Chances, un agent de borsa en fallida rep l’herència del seu avi, però per poder heretar la fortuna haurà casar-se abans de les 7 de la tarda del seu 27 aniversari… I és avui!

Article anteriorLes Eleccions Generals, des de la Garriga
Article següentPropera xerrada de l’ANC: ‘Resignació o lluita no violenta?’
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.