En diversos llocs de treball de l’Ajuntament de la Garriga hi ha acumulacions inassumibles (i il·legals) d’hores i tasques

1

Els darrers anys, l’Ajuntament de la Garriga ha augmentat molt els serveis i la programació d’activitats que organitza o gestiona. Les noves legislacions (contractacions, subvencions, protecció de dades, administració electrònica…) han complicat i alentit molt la gestió administrativa i, al mateix temps, l’Ajuntament organitza i col·labora cada any en més i més activitats i projectes. Això no ha anat acompanyat ni d’un augment proporcional de personal, ni de cap pla d’estudi i distribució del treball. Ni ara, que hem passat a una jornada laboral de 35 hores, s’ha fet cap planificació, ni programació, ni reorganització de tasques. És a dir, igual volum de feina en menys temps.

Tot plegat ha provocat una acumulació inassumible de tasques en diverses àrees i llocs de treball, que acaben provocant baixes o problemes per estrès i ansietat, o que fan que molta gent superi (a vegades triplicant-les) les 80 hores extres que, com a màxim, permet fer la legislació al cap de l’any. I, a més, aquesta acumulació (il·legal) d’hores extres a compensar es tradueix en menys dies d’assistència a la feina i, per tant, més acumulació de feina sobre la taula. A això hem de sumar-hi que moltes baixes no són substituïdes (o tarden mesos a ser-ho) i que les tasques derivades les han d’assumir altres persones. En resum: un peix que es mossega la cua fruit de la nul·la planificació de la gestió de la feina i de la manca de voluntat de garantir unes condicions de treball adequades per al personal.

Secció Intersindical Ajuntament de la Garriga (Facebook i Twitter)

Article anteriorEl posicionament del grup de SI la Garriga per les eleccions municipals 2019
Article següentAlex Valiente reivindica parlar més de la Garriga i el paper de la gent comú
Secció de la Intersindical-CSC de l'Ajuntament de la Garriga. Lluitant per un servei públic de qualitat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.