Junts per la Garriga i SI s’uneixen; La Garriga en Comú i Podem trenquen converses

0
JxLG i_SI_abr_2019

L’escenari electoral de cara a les municipals del 26 de maig es va dibuixant cada cop amb més claredat i aquesta setmana s’han conegut dues notícies de rellevància que afecten diversos grups municipals. Per una banda, ahir es va anunciar oficialment l’acord entre Junts per la Garriga i Solidaritat Catalana per la Independència, que s’integra a la llista provablement encapçalada per Jordi Pubill per tal d’anar junts als comicis; al seu torn, Ràdio Silenci va avançar que les negociacions de coalició entre Podem i La Garriga en Comú s’han trencat definitivament per desavinences a l’hora de confeccionar la llista.

Així, a dia 4 d’abril, i a menys de dos mesos de les eleccions municipals, el panorama electoral va agafant forma i cada cop queden menys incògnites sobre les formacions i els candidats que es presentaran als comicis del proper 26 de maig.

Per la seva banda, el PSC de la Garriga confirmarà oficialment el seu candidat Àlex Valiente en un acte previst per divendres 12 d’abril, a les 20 h, a l’Auditori de l’Escola de Música; Ciutadans no sembla tenir intenció de canviar Ángel Guillén, si bé encara no ho han fet públic; i el Partit Popular, excepte cop de volant d’última hora, és força provable que es quedi sense llista per primer cop.

Els més matiners han estat la gent d’ERC amb Acord, que ja varen presentar en acte oficial la seva llista el passat 24 de març, amb Dolors Castellà al capdavant del projecte; i la CUP, que va fer el mateix el 23 de febrer, anunciant el relleu de Clara Dachs en favor de Pep Tarradas i la resta de la llista nova.

Jordi Pubill i Junts per la Garriga sumen SI a la seva candidatura

Per la seva banda, el substitut de la fins ara alcaldessa, Meritxell Budó, va movent fitxes en el nou projecte de Junts per la Garriga, que pretén fugir del format clàssic de partit per a confeccionar una unió de diverses formacions polítiques i gent independent. Així, ahir dimecres, dia 3 d’abril, es va anunciar públicament l’acord amb Solidaritat Catalana per la Independència, que renuncia a presentar-se en solitari després de dues legislatures i se suma al projecte que, a priori, encapçalarà Pubill.

La Garriga en Comú, amb Carme Farrerons; i Podem, la gran incògnita

ICV–EUiA es presentarà a les properes eleccions municipals sota la nova marca de La Garriga en Comú, encapçalada igualment per Carme Farrerons, que presentarà projecte aquest diumenge a les 12 h, davant el Centre de Visitants. Abans d’ahir, però, Ràdio Silenci es feia ressò de la ruptura en les negociacions entre Comuns i la gent de Podem la Garriga, després que aquests últims, en boca del seu portaveu, Manu González, denunciessin l’incompliment d’un pacte intern a l’hora de confeccionar les llistes.

Podem, sempre segons González, està treballant per fer una llista a través d’un sistema de primàries, però tenen menys de dues setmanes per complir el termini, la qual cosa dificulta molt la seva candidatura. Si a això hi sumem que La Garriga en Comú comptarà amb el fins ara membre de Podem, Rafa Pérez –que no fou escollit en primàries internes– com a número 2 i Marina Bruguera, també de Podem, com a número 3, l’empresa es preveu titànica.

Què va passar el 2015?

En les darreres eleccions municipals de maig de 2015, CiU va ser la força més votada de la Garriga, obtenint 7 regidors dels 17 possibles, amb 2.426 vots; Acord + ERC, amb qui finalment varen formar govern, en va obtenir 4 (1.575 vots); i la CUP, que debutava en un comicis municipals, en sumava 2 (852 vots).

Per la seva banda, Ciutadans, també en les seves primeres eleccions a la Garriga, sumava 1 regidor després d’aconseguir 592 vots; un més que el PSC, que, amb 591, també obtenia 1 representant al consistori.

SI la Garriga i ICV-EUiA, al seu torn, també varen tenir un regidor, amb 545 i 464 vots, respectivament; mentre que el PP quedava fora de l’Ajuntament amb tan sols 246 vots comptats.

Tota la informació d’aquelles eleccions, la podeu trobar aquí.

Fotografia extreta de les xarxes socials de JxLG i SI

Article anteriorEls alumnes de sisè de primària, preparats per unes noves Jornades Esportives
Article següentEl playoff de la lliga femenina de voleibol es juga a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.