#EuropeInYou, l’atractiva campanya de la FUMH de la Garriga per fomentar el vot a les europees

0

Les darreres eleccions al Parlament Europeu, l’any 2014, no van arribar al 43% de participació i és per això que, des de la UE, s’han multiplicat els esforços per incentivar la població (especialment la més jove) a participar als comicis del 26 de maig. La Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga ha rebut aquest encàrrec i ha engegat una campanya a nivell estatal que, gràcies a dos imponents concursos (un de YouTube i un d’Instagram) apadrinats per coneguts influencers, pretén difondre la importància del vot entre la població. Els premis pels participants al concurs #EuropeInYou: dotze viatges sorpresa a ciutats europees per a dues persones, de 3, 4 o 5 dies, amb avió i hotel pagats.

Després que les eleccions europees del 25 de maig de 2014 registressin una participació preocupantment baixa, doncs, s’ha constatat que el coneixement que la població té del funcionament i, en general, dels beneficis de la Unió Europea, son molt baixos. Per això, per tal d’augmentar la informació que arriba sobre Europa a la ciutadania i fer-la partícip de les properes eleccions, el Parlament Europeu ha encarregat un projecte a la FUMH que gira al voltant de dos importants concursos, on els participants hauran de ressaltar els valors europeus i ajudar a difondre un missatge positiu de la participació electoral.

D’aquesta manera, poden penjar un vídeo (pel concurs de YouTube) o bé una fotografia (pel d’Instagram) sota el hashtag #EuropeInYou, amb l’objectiu de fer veure als seus seguidors que és primordial que aquest any l’abstenció baixi. Les tres publicacions amb més “likes” a cada plataforma, així com les de més qualitat que decideixi un jurat de la FUMH a partir del dos de maig, s’enduran els viatges.

A banda dels atractius premis, la campanya pretén posar en valor l’opinió dels possibles votants, donant-los la veu i recompensant-los per la seva implicació, alhora que és especialment sensible a l’ús de totes les llengües oficials, que s’empren assíduament a les xarxes socials d’Europe In You (Instagram, Facebook i Twitter).

Totes les conteses electorals són importants, però aquesta pren especial rellevància donats els reptes als que s’enfronta la Unió Europea. Ni les llibertats ni l’estat del benestar es poden donar per garantits i allò que es debat i decideix a nivell Europeu després es transposa a la normativa nacional afectant directament les nostres vides, el nostre dia a dia.

Tota la informació sobre la campanya Europe In You, aquí.

Article anteriorAdrià Matas, de la Garriga, campió de Catalunya d’Ultres
Article següentMeritxell Budó, nova consellera de Presidència i portaveu del Govern
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.