El projecte de POUM avança amb la unanimitat de tots els partits

0
POUM Avanç_mar_2019_01

El passat dimecres 27 de febrer, al Ple municipal de la Garriga s’hi va dirimir un dels temes més importants de la legislatura: l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, és a dir, el document que bastirà les bases del futur urbanístic del poble. Un primer document, presentat i desgranat per la regidora d’urbanisme, Neus Marrodán, que ha convençut totes les forces polítiques amb representació al consistori, que el van lloar i votar, unànimement, a favor.

Aquest Avanç, però, és encara un punt intermedi del projecte que ha de derivar en el POUM definitiu que substituirà l’actual de 2001, obsolet en molts dels seus aspectes, segons paraules de pròpia regidora. Ara, s’encetarà la fase d’exposició pública a la ciutadania, a qui es convida a un procés de participació que ajudarà a definir el document final.

Així, el proper dijous dia 7 de març tindrà lloc la primera sessió informativa sobre l’Avanç del POUM al Teatre El Patronat, a les 19 h, on s’hi explicarà la mecànica d’elaboració del pla i s’hi resoldran dubtes i preguntes sobre el document aprovat el passat dimecres. Aquest serà un primer contacte informatiu d’un bon grapat més que s’han previst de cara a incentivar la participació ciutadana:

 • De l’11 de març al 8 d’abril: Exposició dels treballs: OAC. En l’exposició es podran consultar els plànols amb les propostes de l’avanç del pla.
 • 11-18-25 de març, 1-8 d’abril: Consultes amb l’equip redactor amb reserva prèvia (poum@ajlagarriga.cat i 93 860 52 89).
 • 19 de març. Espai informatiu al pavelló de Can Noguera. De 16:30 h a 18:30 h.
 • 21 de març. Espai informatiu a la plaça de Can Berga. De 16:30 h a 18:30 h.
 • 23 de març. Espai informatiu a la plaça de Can Dachs. De 16:30 h a 18:30 h.
 • 25 i 27 de març. Sessions deliberatives a les 19 h, al Teatre El Patronat.

 

Què és i per a què serveix el POUM?

 • El POUM és, per a un municipi, el document clau que ordena i regula el seu futur urbanístic, de manera sostenible i equilibrada. Defineix el model de vila que es vol assolir a partir de:
 • Analitzar i detectar els problemes a resoldre, les mancances en matèria urbanística.
 • Proposar una estructura –viària, espais lliures i equipaments– que ha de ser la que proporcioni qualitat de vida a la població.
 • Regular tant les actuacions privades com les públiques en matèria urbanística.
 • Protegir el territori no urbà, el paisatge com a llegat històric, així com també el patrimoni cultural i el mediambiental.

 

Una de les conseqüències immediata i més destacada de l’aprovació de l’Avanç del POUM és la suspensió de les llicències urbanístiques per als sectors de Can Borrell, Can Vilanova, Can Violí i, també, de Can Poi, que havia sigut motiu de forta controvèrsia i havia propiciat, fins i tot, la creació d’una plataforma ciutadana contrària al projecte: Salvem el Torrent de la Mesquita.

Més informació i contacte sobre el POUM:

 

Article anteriorTreballadors de l’Ajuntament constitueixen una secció sindical
Article següentProp de 1.000 persones participen a la Rua de Carnestoltes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.