Es denega el Pla Parcial de Can Poi

0
PSC logotip

L’Ajuntament de la Garriga ha denegat el projecte de desenvolupament de la Unitat d’Actuació de Can Poi. Aquesta setmana passada, a la Junta de Govern, es desestimava aquest Pla Parcial per una sèrie de mancances.

En els darrers plens i comissions d’urbanisme s’ha parlat molt d’aquest tema, posant una alarma social entre els veïns i veïnes de la zona i també de la resta del municipi.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal actual preveia la construcció d’habitatge residencial a la zona boscosa de Can Poi i el Torrent de la Mesquita. Durant aquests anys, els promotors han fet insinuacions de poder desenvolupar aquesta zona urbanística, presentant projectes en algun moment, tot i que aquests havien estat rebutjats tant per Urbanisme de la Generalitat com des dels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament per unes mancances que els promotors no van presentar.

En l’últim cas passa el mateix i existeix mancança documental i alguna deficiència, que ha fet que es denegués aquest projecte i quedés aturada qualsevol intenció de construir a Can Poi

Des del nostre grup municipal, davant de la pregunta del públic assistent, ens vam mostrar, val a dir, com la resta de partits polítics del consistori, contraris al desenvolupament d’aquest projecte. 

Confiança i responsabilitat per part nostra

Per què no hem fet soroll amb aquest tema? Doncs per un motiu que considerem molt important: hem volgut esperar als informes tècnics i als estudis de l’equip de professionals municipals de l’àrea d’urbanisme i dels serveis tècnics.

En un tema tan important com és aquest desenvolupament, entenem que qualsevol manifestació política no ajudava en res i podia entorpir el treball que s’estava duent a terme. Preferíem esperar veure aquests informes tècnics i no fer publicacions en xarxes socials, que en certa manera podria generar alarmisme a la ciutadania.

El regidor Àlex Valiente, en el darrer Ple, va desmentir algunes declaracions públiques, que comentaven que no s’havia parlat políticament i va aclarir que sí que s’havia fet i els grups polítics n’estaven informats, fet reconegut per la resta de grups polítics.

Així ha estat. S’ha creat un alarmisme per segons quines publicacions, que va fer que el regidor socialista Àlex Valiente manifestés públicament, al Ple de gener, que algunes manifestacions que s’havien dut a terme als mitjans de comunicació eren falses i els grups polítics estàvem essent degudament informats de tot el procés i en diverses ocasions, a partir de les comissions de Territori on, en les darreres comissions d’aquest àmbit, havia estat un dels temes prioritaris a parlar i informar. En aquest plenari se’ns va demanar discreció en aquest aspecte i creiem que hem estat honestos i responsables.

Ara haurem d’esperar als resultats de l’Avanç Pla Urbanístic, per veure quines propostes tenim per a transformar la Garriga i on els garriguencs i garriguenques hem de participar de forma activa per poder dibuixar la Garriga del futur.

PSC la Garriga

Article anteriorLa Garriga Digital.cat ens sumem a la vaga general d’aquest dijous
Article següentL’irresponsable tancament decretat per l’Ajuntament de les instal·lacions esportives el dia de la vaga general
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.