Les rondalles del Vil·la Romana (II): ‘Els tres superherois’

0
Rondalla Nerea_01

El text que segueix és el segon d’un cicle de contes i rondalles que publiquem durant el mes de febrer a La Garriga Digital.cat. L’alumnat de primer d’ESO de l’Institut Vila Romana, a proposta de la professora de llengua catalana, ens fa arribar les seves creacions per a compartir-les amb vosaltres. Esperem que les gaudiu.

Hi havia una vegada, un esquirol, un hipopòtam, i un conill, que es dedicaven a protegir i ajudar als habitants del seu poble. Ajudaven a un cavall vellet a creuar la carretera, a posar una rentadora al gall i sobretot protegien els seus habitants del ratolí malvat.

El ratolí acostuma a anar a un parc on hi havia molts animals petits i els robava els cotxes de joguines i les llaminadures que portaven. A vegades els robava els sucs del berenar i fins i tot les nines de les porquetes.

Rondalla Nerea_02Els Tres Superherois, buscaven cada dia el ratolí per intentar-li dir que deixés de robar les coses als infants però mai el trobaven perquè cada dia es canviava perquè no el reconeguessin. Però un dia, de cop i volta va aparèixer una cabra amb un barret de bruixa que es feia dir Charli que tenia poders màgics i va dir:

―Ei ratolí que fas tu per aquí?― diu la bruixa.

―Estic donant un volt, no estic fent res dolent senyora bruixa― diu el ratolí.

―No vull excuses, et posaré un encanteri― (exclama la bruixa).

―Galls, hipopòtams i conills, que el ratolí desaparegui d’aquí!

I d’aquesta manera va ser com el ratolí se’n va anar del poble, i els Tres Superherois es van deixar de preocupar per aquell tema, però els animalets encara estaven tristos perquè no tenien les seves joguines.

I com el deure dels superherois és fer feliços als habitants, van anar a la casa encantada on era el ratolí i li van demanar les joguines dels infants. I després de molta estona, li va donar totes les joguines als animalets.

I van organitzar una festa per celebrar que ja no corrien perill en el seu poble. Van convidar a la bruixa Charli i els Tres Superherois. Tots junts van repartir les joguines perdudes, tothom estava molt agraït amb ells, quan de sobte apareix el ratolí!

―Ei! Tornes a ser aquí!― va dir la bruixa.

―Si us plau deixeu-me parlar― va dir educadament del ratolí.

I llavors el ratolí va fer un discurs que els va deixar a tots una mica sobtats:

Sé que he robat molt, i que no està bé, però estic arrepentit perquè vull demanar-vos perdó a tots els habitants d’aquest poble, ho sento molt, i us asseguro que no tornarà a passar, sé que és difícil creure’m però deixeu que us ho demostri.

Llavors tots va pensar i parlar i van arribar a l’acord que tothom es mereix una segona oportunitat i van perdonar al ratolí.

Nerea Sans, Institut Vil·la Romana de la Garriga

Article anteriorGil Carbonés, protagonista d’un nou documental al canal Esport 3
Article següentEl 23F torna la calçotada de la CUP de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.