La Garriga recordarà el bombardeig de 1939 amb una sèrie d’actes

0
80 Anys_Guerra_LG_01

El 29 de gener de 80 anys enrere, l’aviació feixista italiana va bombardejar la Garriga, deixant 15 víctimes mortals entre la població. Ara, i per tal de preservar la memòria històrica d’aquell esdeveniment, s’han programat una sèrie d’actes commemoratius de tal efemèride durant el mes de gener, febrer i març, el primer dels quals serà demà mateix a l’escola Sant Lluís, amb un joc de rol educatiu sobre la guerra pels alumnes de cinquè i sisè de primària.

Així doncs, les àrees de Patrimoni i de Cooperació de l’Ajuntament de la Garriga han preparat un bon grapat de propostes en el marc del projecte La Garriga pel foment de la Pau, amb especial atenció a la fatídica data del 29 de gener. Abans, però, el dissabte 27, a les 12 h, s’inaugurarà “Redibujando el Gernika”, una instal·lació d’art lumínic a l’interior de l’Església de la Doma a càrrec de l’artista Luisa Álvarez, i es retrà homenatge a les víctimes del bombardeig amb les actuacions de la cantant Jana Sirés i la participació del grup Gòspel Joy la Garriga i d’alumnes i mestres de l’Institut Vil·la Romana.

L’acte institucional, però, tindrà lloc l’endemà diumenge a les 12 h, a l’Església de la Doma, amb parlaments, testimonis i l’actuació de l’artista Marina Rosell. L’activitat, titulada Un crit per la memòria, aprofitarà per a descobrir la nova senyalització memorial de la fossa comuna del cementiri de la Doma i per a fer-hi una ofrena floral.

Per altra banda, les òperes La Maternitat d’Elna i Màtria s’han programat al Teatre El Patornat els dies 27 de gener i 16 de febrer, respectivament, i el refugi antiaeri de l’estació serà escenari de visites teatralitzades el dia 10 de febrer, amb especial atenció al paper de les dones durant el conflicte armat. En aquesta mateixa línia, i també al refugi, el dissabte 9 de març s’hi representarà l’obra A l’ombra dels fusells. Dones que creen història. Abans, però, el 23 de febrer, l’espectacle teatral 36+1 explicarà en forma de relat en primera persona l’experiència de la guerra als assistents.

La Garriga Secreta també col·laborarà amb la commemoració del bombardeig amb una interessantíssima xerrada que aprofundirà en la vida quotidiana dels garriguencs durant la Guerra Civil. Serà a Can Raspall, el 28 de gener, a les 19 h.

La resta d’activitats, es poden consultar tot seguit, en el programa adjunt:

80 Anys_Guerra_LG_02

80 Anys_Guerra_LG_03

80 Anys_Guerra_LG_04

80 Anys_Guerra_LG_05

Article anteriorUn joc de rol per educar sobre la guerra
Article següentL’espectacle per a la canalla ‘Un dia de Festa’ fa parada a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.