Hilari Raguer presentarà el seu darrer llibre a la Garriga

0
Fundació Maurí_gener_2019_01

La Fundació Maurí acollirà la presència de l’historiador i monjo de Montserrat, Hilari Raguer, que presentarà la seva última obra literària, titulada Tres catalans de la tercera Espanya. Els casos del general Batet, Carrasco i Formiguera i el Cardenal Vidal i Barraquer. Serà el divendres dia 25 de gener, a les 18:30 h, i servirà per a obrir els actes de celebració del cinquantè aniversari de la fundació garriguenca.

Segons Raguer, un dels historiadors i erudits més eminents del nostre país a l’actualitat, “la tercera Espanya és la dels qui, a la Guerra Civil, no cabien ni en la blanca ni en la roja, i alguns, com aquests tres, eren perseguits a mort a totes dues”.

Sobre la Fundació Maurí de la Garriga:

Fou creada per voluntat testamentària de l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí i Serra (1912-1967), fill il·lustre de la Garriga. Des de 1969 la Fundació, de caràcter privat gestionada per un Patronat que en té cura, ha realitzat una tasca ingent i constant de promoció de la cultura, defensa del patrimoni i de conservació del propi museu. La Fundació disposa d’un important llegat artístic i arqueològic, una biblioteca de més de 5.000 llibres i conserva el Cadirat gòtic de la Catedral de Girona.

Sobre Hilari Raguer (Madrid 1928):

Fou Membre del grup clandestí antifranquista Torras i Bages i el 1951 fou empresonat durant set mesos per haver participat a la vaga de tramvies.  El 1966 fundà la revista Documents d’Església i ha treballat activament en tasques de divulgació bíblica i litúrgica. Ha publicat nombrosos llibres sobre història politicoreligiosa catalana i espanyola del segle XX: La espada y la cruz: la Iglesia 1936-1939 (1977), Divendres de passió. Vida i mort de Manuel Carrasco i Formiguera (1984), la biografia de caràcter vindicatiu El general Batet (1994), Leviatan. L’Església i els totalitarismes (1998), Gaudeamus igitur. Notes per a una història del “Grup Torras i Bages” (2000), La pólvora y el incienso. La Iglesia y la Guerra Civil española (1936-1939) (2001), El quadern de Montjuïc. Records de la vaga de tramvies (2001) i Carrasco i Formiguera. Un cristiano nacionalista (1890-1938) (2002).

Ha publicat treballs sobre el concili Vaticà II i el 1999 s’encarregà de l’avaluació de l’arxiu de la Generalitat de Catalunya a l’exili. L’any 2014 rebé la Creu de Sant Jordi i el 2016 la Medalla d’Or de la Universitat de Barcelona.

Article anteriorAquest diumenge, Setè Aplec de la Sardana de la Garriga
Article següentEl projecte Arrela’t es presentarà aquest diumenge
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.