La Garriga Digital

Un joc de rol per educar sobre la guerra

Bombardeig LG_01

Una original i innovadora iniciativa de l’Ajuntament de la Garriga i del seu autor, acollida per l’escola Sant Lluís de la Garriga, permetrà als seus joves alumnes endinsar-se en l’experiència viscuda per quatre infants que, durant la Guerra Civil, es varen veure obligats a refugiar-se al poble procedents de diversos punts de l’Estat espanyol. D’aquesta manera, i gràcies al seu format de joc de rol, la canalla podrà empatitzar amb els escolars d’aquella època i reflexionar sobre el dret a l’educació, així com comparar la situació d’aquells immigrants amb la dels actuals moviments de refugiats.

La presentació de l’activitat, titulada “L’educació en temps de guerra”, tindrà lloc el proper dimecres dia 16 de gener a les 9:30 h i comptarà amb la presència de Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, d’Albert Benzekry, regidor de Patrimoni i de l’autor del joc, el garriguenc Joan Rof. També hi seran presents els alumnes de cinquè i sisè, acompanyats pel director del centre, Felip de Dalmases.

Aquesta serà una més de les activitats emmarcades dins els actes commemoratius del vuitantè aniversari del bombardeig de la Garriga, que comptaran amb concerts, teatre, xerrades i rutes guiades durant el mes de gener, febrer i part del mes de març.

Exit mobile version