El pressupost participatiu de 2018 ja té guanyadors

0
Pressupostos participatius_2019_finalistes_01

Després de mesos de preparació i de votacions, els 200.000 euros previstos per invertir a partir del proper 2019 ja tenen amo. I això és així després que 1.400 persones emetessin els seus vots (un total de 3.809) i decidissin, d’aquesta manera, les quatre propostes guanyadores que rebran aquesta important inversió. Uns números de participació que s’eleven fins al 10,35 % i que satisfan les expectatives del consistori, doncs situa la Garriga fins a quatre punts percentuals per sobre de la mitjana dels municipis d’entre 10.000 i 20.000 habitants.

Així, el projecte més votat, finalment, ha estat el que incloïa millores en la seguretat viària del municipi (45.000 euros, 617 vots, 44,07% del total), seguit de la i·luminació de passos de vianants (140.000 euros, 557 vots, 39,79 %), un WC prefabricat a la plaça del Silenci (10.000 euros, 304 vots, 21,71 %) i la compra i instal·lació de joguines compartides als parcs infantils (5.000 euros, 163 vots, 11,64 %).

Aquestes propostes, però, no responen estrictament a les més votades per la ciutadania, ja que el pressupost de 200.000 euros ha condicionat l’ordre d’elecció de les guanyadores, partint de la primera (que sí que ha estat la més votada), però saltant les següents que no podien realitzar-se per tenir un cost massa elevat que feia sobrepassar el pressupost. D’aquesta manera, finalment, els quatre projectes triats han estat el 1r més votat, el 3r, el 6è i el 10è. Els resultats finals ben detallats es poden consultar seguint el següent enllaç.

Les propostes guanyadores, detallades

MILLORES EN LA SEGURETAT VIÀRIA DEL MUNICIPI

 • Descripció: Introducció de mesures relatives a la millora de la senyalització (instal·lació de miralls, canvi i/o reordenament de la senyalització vertical i horitzontal, etc.) en els següents punts:
 • Mirall a la cruïlla dels carrers can Terrers i Roselles
 • Mirall a la cruïlla del carrer Impremta amb el carrer dels Horts
 • Mirall a la cruïlla dels carrers Sancho Marraco i Vinyals
 • Mirall a la cruïlla dels carrers Carrerada i Joan Martí
 • Crear un pas de vianants d’obra a la cruïlla del carrer Banys amb Carretera Nova (a l’alçada del súper DIA)
 • Incrementar la senyalització per anar/arribar al camp de futbol des de les entrades de la Garriga
 • Repintar els passos de vianants de la carretera nova i la carretera de l’Ametlla
 • Delimitar amb pintura al terra l’aparcament de la plaça de can Violí (actualment està pensat pels autocars i caldria repintar-lo pensant en els turismes)
 • Delimitar amb pintura al terra l’aparcament al carrer Anselm Clavé
 • Cost aproximat: 45.000€

 

IL·LUMINACIÓ DE PASSOS DE VIANANTS

 • Descripció: Col·locar nous punts de llum (faroles) per reforçar la il·luminació dels passos de vianants de la Carretera Nova, el carrer Calàbria i la carretera de Vic per tal de millorar la seguretat dels vianants en horari nocturn.

 

WC PREFABRICAT A LA PLAÇA DEL SILENCI

 • Descripció: Adquisició i instal·lació d’un mòdul sanitari prefabricat a la plaça del Silenci (aquesta actuació comportarà un cost anual de manteniment).

 

JOGUINES COMPARTIDES ALS PARCS INFANTILS

 • Descripció: Adquisició de joguines (pales, cubells, rasclets, etc..) per tal que la mainada les pugui compartir i utilitzar als parcs infantils del municipi que disposen de sorral. Les joguines quedarien guardades en un bagul que s’instal·laria als parcs en qüestió.
 • Cost aproximat: 5.000 €
Article anteriorSergi Sol: “O convertim la repressió en victòria o no guanyarem”
Article següentCercant material garriguenc sobre la Guerra Civil
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.