Cercant material garriguenc sobre la Guerra Civil

0
Garriga Secreta_2018_postals_01

A les portes del 80è aniversari del final de la guerra iniciada pel general Franco contra el govern legítim de la República espanyola, el 18 de juliol de 1936, l’Ajuntament de la Garriga fa una crida a la població garriguenca per tal de recollir el màxim nombre possible de cartes, dietaris, memòries i fotografies del conflicte, sempre cercant alguna relació amb el municipi. D’aquesta manera, conjuntament amb l’associació La Garriga Secreta i sota la supervisió i coordinació de l’historiador Joan Garriga, s’està preparant l’edició d’un llibre que doni veu als particulars que varen viure en persona aquesta cruenta guerra, gràcies a les aportacions privades de la població.

Aquest llibre, sens dubte, suposarà un llegat de valor incalculable que ajudarà a aprofundir en la recuperació de la memòria històrica del país, doncs és imprescindible no oblidar que 61 garriguencs d’ambdós bàndols varen perdre la vida durant la Guerra Civil, ja sigui assassinats, al front de guerra o en bombardeigs com el del diumenge 29 de gener, que va causar 15 víctimes mortals al poble abans de l’arribada de les victorioses forces nacionals, el dia 1 de febrer.

El material rebut (hi ha temps fins a finals d’any) serà retornat en perfectes condicions als seus propietaris després de documentar-se i catalogar-se, a no ser que se cedeixi com a donació. Per a col·laborar, tan sols cal posar-se en contacte amb l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de la Garriga presencialment, a través del correu electrònic patrimoni@ajlagarriga.cat o bé trucant al telèfon 93 860 50 50.

A tall d’exemple, adjuntem una de les 74 cartes que el soldat de la Lleva del Biberó, Jaume Pujadas, va escriure a la seva família des que va anar a la guerra, el mes de maig de 1938. La darrera d’aquestes cartes és del 30 de desembre del mateix any. Ell, que vivia al número 7 del carrer Bonaire, no va tornar mai més i no se sap on és enterrat.

Garriga Secreta_2018_carta_01

Article anteriorEl pressupost participatiu de 2018 ja té guanyadors
Article següentComunicat de La Bordalla sobre els pressupostos participatius
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.