Sergi Sol: “O convertim la repressió en victòria o no guanyarem”

0
ERC presentacio_nov_2018

La sala d’actes de Can Raspall de la Garriga ha quedat petita per la presentació del llibre Oriol Junqueras, fins que siguem lliures, celebrada aquest dimecres 28 de novembre amb la presència de l’autor, Sergi Sol, persona de confiança d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana. L’acte, presentat per l’alcaldable Dolors Castellà i organitzat per la secció local d’Esquerra de la Garriga, també ha comptat amb la participació de Maxi Calero, amic i veí de Junqueras, del senador republicà Bernat Picornell, i del cantant Pep Picas.

Castellà ha fet una sèrie de reflexions arran de la lectura del llibre, que narra les vivències de la recta final de l’organització del referèndum del 2017 fins a l’empresonament i l’exili del Govern català. Per Castellà, Junqueras “encarna tots els valors del republicanisme”, i “la manera posivita del que ha de ser un líder”. L’exemple del que va ser alcalde de Sant Vicenç dels Horts porta l’equip d’Esquerra al govern de l’ajuntament de la Garriga a “aplicar aquests valors en el dia a dia”. Per exemple, “cada cop que prenem una decisió, pensem en la diversitat del poble”, o bé quan es parla de la política participada: “Participació no vol dir que et convido al meu dinar, sinó que vol dir que fem el dinar entre totes i tots”, considera Castellà. Amb tot, encara que dels municipis es posin en pràctica els valors republicans, “ara cal una estructura real de República” per millorar definivament la vida de la gent.

La candidata republicana també veu en el tarannà de Junqueras “una visió feminista”, perquè pel president d’ERC “no es tracta tant de qui arriba primer, sinó que es pregunta què podem fer per arribar als objectius”, i això “no és exclusiu de les dones ni tampoc totes les dones tenen aquesta visió”. Per Castellà, una de les constants Junqueras és que “assumeix els objectius des de la tenacitat, la perseverança i la mirada llarga”.

Unió entre el blanc i el negre

La visió més íntima d’Oriol Junqueras l’ha aportat Maxi Calero, que a banda d’algunes anècdotes, considera que “a Sant Vicenç dels Horts, i després a Catalunya, ha aconseguit unir el blanc amb el negre i ens ha ajuntat a tots. Junqueras vol fer un poble i un país per a tothom. És un home molt natural que convenç tothom”.

Per la seva banda, Sergi Sol ha avançat el missatge des de Lledoners és que “o convertim això [la repressió] en una victòria de país o no guanyarem”. L’autor del llibre ha avançat algunes experiències, com la situació dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, i ha lloat la tasca de Joaquim Forn: “El tenen tancat per venjança, sobretot perquè volien que l’1 doctubre els mossos atonyinessin la gent”. Un dels fragments del llibre és quan els i les membres Govern van haver d’assumir la possibilitat d’anar a la presó: “La nostra classe política actual no té cultura de la presó, però en arribar les dates crítiques, no es van arronsar”. Per Sol, “hem d’estar molt orgullosos de tots els nostres dirigents, perquè en qualsevol guerra es moren els soldats, i aquí s’han sacrificat els generals”. A partir d’aquí, “cal posivitzar” la situació de la presó i tenir present el missatge de gent com Junqueras: “Viviu la vida per mi, però no deixeu de lluitar”.

Sergi Sol va concloure que feia pocs dies va explicar a Junqueras que aniria a la Garriga: “Em va dir que el millor regal que em poden fer la Dolors Castellà i el seu equip és fer un bon resultat a les municipals”. El senador Bernat Picornell, acabat d’arribar de Lledoners i de trobar-se amb Raül Romeva i Junqueras, va traslladar  la idea que els presos polítics “són allà per una causa útil, que és avançar”.

En el torn de preguntes, el públic va demanar per la unitat dels partits independentistes. Sergi Sol va respondre que “quan arribi el moment, a l’hora de la veritat, hi serà tothom”, i mentrestant “cal fer que s’acostin gent com Albano Dante Fachín, Elisenda Alamany, etc”.

Acord + ERC la Garriga

Article anteriorLa BandelTenes recaptarà fons a la Garriga per Mans Unides
Article següentEl pressupost participatiu de 2018 ja té guanyadors

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.