Tal dia com avui, fa 20 anys, naixia la Biblioteca Núria Albó

0
Biblioteca NA_aniversari_2018_02

També un 28 de novembre, però de 1998, s’inaugurava la biblioteca municipal de la Garriga. Tal efemèride no podia passar desapercebuda, de manera que ara toca celebrar-ho com mereix un equipament com aquest, referent en la promoció i el foment de la cultura, en general, i de la lectura, en particular.

Així, s’han preparat un seguit d’actes pels propers dies, començant per avui mateix a les 18 h, amb un acte institucional que comptarà amb les intervencions d’autoritats locals, però també amb un pastís d’aniversari que donarà lloc a una bufada d’espelmes. A més, hi ha previst un espectacle teatral i poètic titulat Com nos tornem, per a les 20 h.

Dijous dia 29 de novembre, per la seva banda, el cantant Yacine Belahcene, acompanyat de la seva banda, oferirà el concert Aromes del Mediterrani a les 20 h, amb el seu estil mescla de rock àrab elèctric i rock català; l’endemà diumenge, serà el torn de l’espectacle familiar de teatre i titelles, amb l’adaptació del conte James i el préssec gegant, de l’escriptor Roald Dahl.

Biblioteca NA_aniversari_2018_01Per acabar aquests actes, que també van comptar amb un Escape Room el passat 16 de novembre, i una xerrada de l’escriptora Empar Moliner, el 23, dissabte tindrà lloc a la biblioteca el conte especial La granota tocada del bolet està d’aniversari, a càrrec de Gerard Agustín i Xavier Vilaró. Serà a les 12 h.

A dia d’avui, la Biblioteca Núria Albó té inscrits més de 10.000 usuaris, que han propiciat més de 50.000 préstecs tan sols durant l’any 2017 i que poden gaudir dels més de 52.000 documents de què disposa la biblioteca. Les seves activitats, de mitjana, congreguen 300 persones cada dia, si bé quan hi ha activitats especials aquestes poden arribar-ne a 500. L’any passat, més 82.000 usuaris van passar per les seves instal·lacions.

S’anuncien millores a la biblioteca

La Diputació de Barcelona ha atorgat aquest any a la biblioteca municipal de la Garriga una subvenció de 100.000 euros que permetrà millorar-ne l’espai i el servei. Així, s’habilitarà un punt d’autopréstec, es posaran cortines a la sala infantil i s’arranjarà i renovarà la il·luminació i el mobiliari del vestíbul. L’any vinent, la planta baixa patirà una redistribució que permetrà afegir-hi una sala polivalent i es canviarà la sala infantil. Totes aquestes millores, se sumaran a la ja finalitzada renovació de la porta automàtica d’entrada.

Foto: Verònica Heredia/OAMC

Article anteriorLa Festa de la Llum portarà el Nadal a la Garriga
Article següentEl Nadal també truca a la porta de la Fundació Maurí
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.