La Festa de la Llum portarà el Nadal a la Garriga

0
Festa llum_LG_2018_01

Amb el Nadal gairebé a tocar, la Festa de la Llum de la Garriga d’aquest dissabte dia 1 (17:30 h) és l’encarregada de donar el tret de sortida a uns dies d’allò més especials amb una celebració espectacular que, enguany, serà itinerant, tot recorrent els carrers del poble amb ball i música de la mà dels Sound de Secà i el seu espectacle Sabor. S’arribarà fins la plaça de l’Església, doncs s’hi ha previst un xou de mapping a la façana de l’Ajuntament, on s’hi projectaran imatges que donaran pas a l’encesa de llums, tot ben regat amb una bona xocolatada. Aquell mateix dia, a més, entre les 10 i les 15:30 h, els més petits podran gaudir d’un taller de construcció de tions.

Per altra banda, entre els dies 10 i 31 de desembre, el Parc de Nadal d’aquest any també comptarà amb atraccions, tallers i inflables, però s’ubicarà a la plaça de l’Església, mentre que el trenet itinerant recorrerà els carrers garriguencs els dies 14, 15, 16, 21, 22 i 23 de desembre.

L’Ajuntament de la Garriga ha fet públic els actes que vestiran aquest Nadal de 2018. Son els següents:

Fires i concerts

Durant el mes de desembre, s’organitzen també algunes fires de Nadal, com la del Barri de Dalt, diumenge dia 2, que a més organitza una xocolatada solidària amb la Marató de TV3. També col·laborarà amb La Marató la Fira de Santa Llúcia de l’Escola Puiggraciós, que tindrà lloc divendres 14 de desembre a la tarda. Dissabte 15 al matí, hi haurà Fira de Nadal a la plaça Can Dachs, organitzada per les voluntàries d’Oncovallès.

Diversos concerts i cantades de nadales posaran la nota musical a aquests dies, com la de l’Escola Municipal de Música, el dia 15 a les 13 h a la plaça Josep Maurí Serra, o el Concert de Nadal en favor de La Marató de TV3 a l’Auditori, el mateix dia a les 19 h, a càrrec de la Coral Ariadna. L’EMM també oferirà concerts de vents, tecles i cordes, del 17 al 20 de desembre a l’Auditori. I l’Escolania Parroquial de Sant Esteve farà concert el dia 23 a l’Església, a les 18 h.

Pessebres i Els Pastorets

D’altra banda, algunes entitats conviden tothom a visitar els seus pessebres (la Fundació Maurí, els veterans de Handbol o el Centre Excursionista Garriguenc) o a realitzar activitats nadalenques diverses (com a la Torre del Fanal).

Tampoc faltaran les tradicionals representacions d’Els Pastorets, l’adaptació particular del clàssic de Nadal a càrrec de l’associació Fem Pastorets. Seran els dies 25, 26 i 29 de desembre i 12 de gener al Teatre de la Garriga – El Patronat.

Casal de Nadal

Un any més, l’Ajuntament posa en marxa el Casal de Nadal, que tindrà lloc els dies 24, 27, 28 i 31 de desembre i 2, 3, 4 i 7 de gener, en diversos horaris. Les inscripcions es podran fer els dies 11 i 12, presencialment, a Can Raspall, de 16 a 20 h, o través del correu casalslagarriga.anncon@gmail.com fins al 17 de desembre.

Recollides de joguines

Abans de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, també es fan recollides de joguines per tal que Melcior, Gaspar i Baltasar les puguin fer arribar als nens i nenes que més ho necessiten. D’una banda, de l’1 al 20 de desembre, es poden dur joguines i aliments a les piscines de la Garriga. De l’altra, el Grup Il·lusió organitza un any més la seva recollida de joguines a Can Luna. Serà del 10 al 21 de desembre, de 18 a 20h.

Celebracions de Cap d’Any per a tots els públics

El dia 31 de desembre, petits i grans podran celebrar el seu Cap d’Any. I és que a les 11 h del matí, Landry el Rumbero, els cotillons i una xocolatada serviran per acomiadar l’any amb la canalla, al Cap d’Any infantil que es farà a la plaça de Can Dachs.

Abans de dir adéu al 2018, no faltarà tampoc la cursa de Sant Silvestre, Memorial Josep Grau, que arriba a la XIX edició. Serà a les 17.30 h.

I ja entrat el 2019, a partir de les 00.45 h, el pavelló de Can Noguera s’omplirà de festa amb la Revetlla de Cap d’Any, amb Freak Out i Animal Show DJ’s.

Campament reial i cavalcada

El colofó final d’un Nadal carregat d’activitats per a tothom seran el campament reial, l’arribada del Mag Garriviu i la cavalcada de Reis.

El campament s’instal·larà a la Sala Andreu Dameson els dies 2, 3 i 4 de gener, on també s’hi faran activitats i tallers. El mag Garriviu serà l’encarregat d’animar la festa.

I el dia 5 de gener, a les 17.30 h, davant del Teatre de la Garriga – El Patronat, sortirà la Cavalcada de Reis, que recorrerà els carrers Rosselló, Banys, Figueral, Cardedeu i Calàbria, fins arribar a la plaça de l’Església.

Tota la programació de Nadal a la Garriga es pot consultar al llibret editat per a l’ocasió, que es troba en equipaments municipals, o a l’agenda del web www.lagarriga.cat.

Article anteriorNovetats en la història de la Vil·la Romana de Can Terrers
Article següentTal dia com avui, fa 20 anys, naixia la Biblioteca Núria Albó
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.