Arpa i veu ressonaran a les parets de La Doma aquest dissabte

0
Arpa 01

El VIII Circuit de Lied del Montseny, la iniciativa programàtica més original i atrevida d’aquest gènere de música clàssica a Catalunya, ofereix aquest dissabte a La Doma de la Garriga, a les 18 h, un concert que convida a descobrir el patrimoni històric i natural a través de la música. Es presentarà “Del cel, de l’arpa”, una proposta per tocar el cel amb la delicadesa d’aquest instrument, interpretada per una de les arpistes més importants del país, l’Esther Pinyol, i la veu refinada i fresca de Marta Casals, soprano, amb un repertori que inclou peces d’Enric Morera, Enric Granados o Reynaldo Hahn. Les entrades  ja es poden adquirir per tan sols 8 euros.

Aquest cap de setmana, doncs, La Fàbrica de Lied, celebrarà a la Garriga i Arbúcies (l’endemà diumenge) el cinquè i el quart dels concerts del VIII Circuit de Lied del Montseny “En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny”. El cicle és una iniciativa que té com a objectiu popularitzar el gènere de música clàssica ‘lied’ a través de la seva connexió amb elements del patrimoni històric i natural de Catalunya. En aquest cas, la Garriga ens porta al 1900 amb el costumisme retratat per compositors com Enric Morera, Enric Granados o Reynaldo Hahn.

Arpa 02“Del cel, de l’arpa” és un repertori construït a partir de peces que reflecteixen l’esperit del 1900, amb la frescor i la vitalitat del nou segle que començava, i portaran a l’espectador per un viatge pel costumisme de l’època.

Sobre el cicle “En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny”

El VIII Circuit de Lied del Montseny “En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny” és una proposta de La Fàbrica de Lied i es desenvolupa des d’octubre de 2018 fins al febrer de 2019, en nou pobles del Montseny. El cicle rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la direcció del Parc Natural del Montseny, els nou ajuntaments que acullen els concerts –Mosqueroles, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, La Garriga, Arbúcies, Breda, Sant Celoni, Cardedeu i Llinars del Vallès–, de Laboratoris Feltor i Galetes Trias.

Aquesta temporada, el cicle ofereix concerts temàtics, amb el focus en la relació de la música amb la natura autòctona catalana i el patrimoni del país. S’han programat autors com Schumann, Brahms, Liszt, Toldrà, Granados o Montsalvatge interpretats per a músics catalans amb carreres destacades: Anna Ferrer, veu; Mario Mas, guitarra; Mercè Bruguera, mezzosoprano; Rosa Mateu, Elena Mateo, Marta Casals, Gemma Horta com a sopranos; Jordi Mas, tenor, i pianistes com Idoia Rodríguez, Viviana Salisi, Cláudio Suzin o Miquel Jorba. La Fàbrica de Lied s’ha proposat difondre aquest gènere amb originalitat i apropar-lo a tots els públics i és per això que aquest cartell de músics professionals es complementa amb experts en diverses disciplines com són corredora Núria Picas, al naturalista Martí Boada, la perfumista Esperança Cases o el Circ Los amb propostes més lúdiques i divertides.

Les següents propostes del VIII Circuit

“Núria Picas: andante con moto” Arbúcies, diumenge 18 de novembre a les 18.00 hores al Teatre de la Llar de Jubilats i Pensionistes (Carrer Sorrall, 9, 17401)– és un concert-entrevista amb la participació de la corredora de muntanya Núria Picas i les interpretacions musicals de Elena Mateo, soprano; Viviana Salisi, pianista, i el cor de dones Lutiana sota la direcció de Quim Riumalló. A la proposta es parlarà de com els grans compositors i poetes han traslladat a la música i a la poesia l’esperit de les muntanyes, les mateixes que Núria Picas, corredora de prestigi internacional, trepitja sense descans. El programa musical inclourà peces de Roberter Schuman, Franz Liszt, Deodat de Severac o Eduard Toldrà, entre altres. A més dels patrocinadors globals del cicle, Laboratorios Feltor i Galetes Trias, donen suport a aquest concert Fontvella i LabCircuits.

“Sonata inacabada” Breda, 25 de novembre, és un homenatge a la pianista i pedagoga Rosa Sabater. El pianista Miquel Jorba presentarà la seva figura i interpretarà aquelles peces que van marcar la carrera d’aquesta nena i dona prodigi, morta en un accident d’avió. Acompanyarà el piano de Miquel Jorba, la mezzosoprano Mercè Bruguera.

“Nadales de molsa i boix grèvol” Sant Celoni, 15 de desembre és un dels recitals-conferència per a commemorar el 40è aniversari del Montseny com a reserva de la Biosfera amb el Doctor Martí Boada i la interpretació de dos dels cors més importants de la falda del Montseny: Coral Briançó (Emilio de la Linde, director), Cor de Cambra de Palautordera (Joan Valero, director), Coral Turó del Vent de Llinars del Vallès (Emili Fortea, director) acompanyats per la pianista Idoia Rodríguez y Joana Fugaroles a la viola.

caLORCAlor Cardedeu, 20 de gener. A més d’aquest concerts temàtics, per primera vegada el circuit ofereix una proposta infantil: caLORCAlor un espectacle de Lied i Circ que vol apropar als més menuts el món surrealista de Dalí i Lorca. El poemari de Federico, “Canciones para niños”, va ser musicat per Xavier Montsalvatge i dedicat a Montserrat Caballé. Espectacle ideal per a introduir als més petits de casa en el món dels Lieder.

“Cantem als arbres nostrats” Llinars del Vallès, 23 de febrerés un homenatge als arbres més il·lustres de Catalunya. L’escenari de l’Auditori de Llinars del Vallès s’omplirà d’espècies procedents del viver de Sant Celoni on actualment se’n fan reproduccions. Hi serà, per exemple, un ‘fill’ del Pi de les Tres Branques i el doctor Martí Boada oferirà la seva anàlisi experta acompanyat per cinc dels millors cors del voltant del Massís, la soprano Rosa Mateu i la pianista Anna Ferrer. Aquest recital tancarà tot el Circuit i els actes del 40è aniversari del Montseny com a Reserva de la Biosfera.

Article anteriorEugenio reviurà al Cine Alhambra a finals de novembre
Article següentSergi Sol presenta el llibre sobre la tardor de 2017 a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.