Un nou estil de govern local per a la República

0
408
Dolors Castellà_nov_2018_01

De totes les conviccions que em porten a ser alcaldable de la Garriga, una de les que tinc més present és que les grans transformacions socials, i les més sòlides i duradores, son les que es fan a base de petits canvis, de petites revolucions. Així ho he constatat al llarg de la meva experiència professional dedicada a les persones i així veig el procés cap a la república catalana, i així també ho fem des de les responsabilitats a l’ajuntament de la Garriga, al Consell Comarcal i al Govern de Catalunya.

Esquerra Republicana va començar a parlar de dèficit fiscal i de concert econòmic als anys 90; va desbloquejar l’eix nacional perquè una àmplia majoria de la gent associés el projecte independentista a la idea d’assolir justícia social; vàrem posar el referèndum d’autodeterminació al centre del debat polític i el vàrem organitzar des del Govern; i actualment acumulem forces amb tothom qui creu en les llibertats i els drets fonamentals per consolidar els valors fonamentals de la república. Només son unes pinzellades, perquè és impossible recollir aquí els “petits grans canvis” que han portat l’independentisme a la centralitat política, i encara en queden molts de pendents. L’independentisme, com també l’ecologisme o el feminisme, temps enrere no eren una convicció transversal. Tenim poc present el camí fet fins avui: els petits canvis son poderosos.

Quan diem que fem república, i que per això ens comprometem en càrrecs de responsabilitat, també ens referim a posar al dia l’exercici de la política. Tal com passa a les empreses i organitzacions més innovadores, els èxits sorgeixen de nous estils de lideratge i de la democratització de la presa de decisions. Això també cal aplicar-ho als models de poble i de país més integradors. El dirigisme, l’individualisme, sovint amb tocs autoritaris, queda fora de lloc quan la composició dels ajuntaments i dels parlaments retraten la pluralitat i la complexitat del país.

Ens cal una manera de concebre la política que encaixi amb una república dels nostres temps i per als que vindran. Treballem per a tothom i sabem que els resultats més satisfactoris s’obtenen col·lectivament. Aquest és el meu compromís per la Garriga i pel país: posem en primer lloc de responsabilitat un equip capaç de crear les complicitats necessàries, amb la convicció de fer possible allò que ens ha portat a consolidar una bona proposta. Per la Garriga, molt més i molt millor.

Dolors Castellà, candidata a l’alcaldia de la Garriga

Article anteriorEls millors esportistes del municipi son premiats en una nova Nit de l’Esport
Article següentMireia Sallarès presenta ‘Las Muertes Chiquitas’ a la Garriga
ERC la Garriga amb Acord Independentista, coalició al Govern de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.