Un nou estil de govern local per a la República

0
Dolors Castellà_nov_2018_01

De totes les conviccions que em porten a ser alcaldable de la Garriga, una de les que tinc més present és que les grans transformacions socials, i les més sòlides i duradores, son les que es fan a base de petits canvis, de petites revolucions. Així ho he constatat al llarg de la meva experiència professional dedicada a les persones i així veig el procés cap a la república catalana, i així també ho fem des de les responsabilitats a l’ajuntament de la Garriga, al Consell Comarcal i al Govern de Catalunya.

Esquerra Republicana va començar a parlar de dèficit fiscal i de concert econòmic als anys 90; va desbloquejar l’eix nacional perquè una àmplia majoria de la gent associés el projecte independentista a la idea d’assolir justícia social; vàrem posar el referèndum d’autodeterminació al centre del debat polític i el vàrem organitzar des del Govern; i actualment acumulem forces amb tothom qui creu en les llibertats i els drets fonamentals per consolidar els valors fonamentals de la república. Només son unes pinzellades, perquè és impossible recollir aquí els “petits grans canvis” que han portat l’independentisme a la centralitat política, i encara en queden molts de pendents. L’independentisme, com també l’ecologisme o el feminisme, temps enrere no eren una convicció transversal. Tenim poc present el camí fet fins avui: els petits canvis son poderosos.

Quan diem que fem república, i que per això ens comprometem en càrrecs de responsabilitat, també ens referim a posar al dia l’exercici de la política. Tal com passa a les empreses i organitzacions més innovadores, els èxits sorgeixen de nous estils de lideratge i de la democratització de la presa de decisions. Això també cal aplicar-ho als models de poble i de país més integradors. El dirigisme, l’individualisme, sovint amb tocs autoritaris, queda fora de lloc quan la composició dels ajuntaments i dels parlaments retraten la pluralitat i la complexitat del país.

Ens cal una manera de concebre la política que encaixi amb una república dels nostres temps i per als que vindran. Treballem per a tothom i sabem que els resultats més satisfactoris s’obtenen col·lectivament. Aquest és el meu compromís per la Garriga i pel país: posem en primer lloc de responsabilitat un equip capaç de crear les complicitats necessàries, amb la convicció de fer possible allò que ens ha portat a consolidar una bona proposta. Per la Garriga, molt més i molt millor.

Dolors Castellà, candidata a l’alcaldia de la Garriga

Article anteriorEls millors esportistes del municipi son premiats en una nova Nit de l’Esport
Article següentMireia Sallarès presenta ‘Las Muertes Chiquitas’ a la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.