Mireia Sallarès presenta ‘Las Muertes Chiquitas’ a la Garriga

0
Las muertes_chiquitas_01

Dissabte 17 de novembre, de 18 a 21 h, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música de la Garriga i en el marc de la commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones, s’ha programat la presentació del tràiler de la pel·lícula documental Las Muertes Chiquitas, a càrrec de la seva directora, Mireia Sallarès (Barcelona, 1973). Aquesta artista conceptual és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb estudis de cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York. Sallarès utilitza el vídeo com una via d’investigació antropològica, però també com un instrument narratiu, capaç de produir relat a partir de la complexitat de la realitat.

Els seus treballs estan relacionats amb la sociologia i l’antropologia cultural. Analitzen històries reals de persones i col·lectius d’arreu del món (França, Estats Units, Mèxic, Veneçuela), amb una predilecció per les dones. Una altra condició pel seu treball és l’estrangeria: analitza el món com a estrangera, fent servir entrevistes, intervencions en l’espai públic o altres tipus de suport per reflexionar sobre conceptes com la veritat, la violència, el plaer, la memòria o l’estatus, des de l’estratègia del documental i el compromís polític. El 2014 va gravar una entrevista amb Jill Godmilow, que va ser el centre de l’exposició Blanc sota negre (Arts Santa Mònica).

Un dels seus treballs més destacats és Las Muertes Chiquitas. “Els orgasmes, com la terra, son de qui els treballa”, aquesta és la frase que travessa aquest projecte, resultat de quatre anys d’investigació sobre els orgasmes de les dones. A partir del visionat del tràiler del llargmetratge documental l’artista ens presentarà tot el projecte i ens conduirà cap a la reflexió i el debat sobre la sexualitat femenina i la violència, vinculant el plaer amb el colonialisme, les lluites armades, el feminicidi, la transsexualitat, la prostitució, la malaltia, l’exili… El projecte inclou el llibre que recull, a més de textos teòrics, el resum de les entrevistes a dones molt diverses que l’artista va realitzar per diferents indrets de la república mexicana, acompanyada de la seva càmera i un rètol lluminós de neó.

Aquesta activitat es vincula amb la IX Mostra d’Art del Dia de les Dones (que se celebrarà al març del 2019), ja que es dedicarà a aquesta artista, permetent les persones que hi vulguin participar, conèixer-la personalment i introduir-se en la seva interessant obra.

OAMC

Article anteriorUn nou estil de govern local per a la República
Article següentEugenio reviurà al Cine Alhambra a finals de novembre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.