Què jutjarà el Tribunal Suprem Espanyol?

0
Per la_dignitat_logo_2018

Publicat a El Confidencial: “¿Un juicio para coser o para separar? El Supremo debe juzgar para restablecer el orden social, con independencia del Gobierno, claro, pero también de la oposición”.

El Suprem obre judici oral als presos polítics catalans. El mateix tribunal ha establert un precedent que escandalitza el món jurídic amb rigor i s’estudiarà en facultats de Dret durant molts anys. Anul·la una sentència pròpia (se suposa que molt fonamentada i reflexionada) sobre les hipoteques, de la qual cosa no hi ha antecedents. S’ha desautoritzat a si mateix i obre la porta a ser qüestionat a partir d’ara en cada sentència. Argument? la “transcendència social i econòmica” de la mateixa.

Al seu torn, el periodista Fernando Ónega denúncia i pregunta si no s’ha valorat la transcendència de tot tipus d’una instrucció al procés d’independència de Catalunya, instrucció que ja es qüestionada, per un jutge també qüestionat i per delictes que la justícia europea no comparteix. Ha valorat, el Suprem, la transcendència moltíssim major i negativa que té i tindrà per a Espanya, per a la seva pròpia credibilitat, l’autèntica justícia? De debò creu que condemnar a anys de presó als líders democràticament triats en eleccions promogudes pel propi estat i per delictes que no ho son (segons expresidents del propi Tribunal Suprem i segons el propi sentit comú) anul·larà la voluntat del 80% dels votants catalans que volen un referèndum i el gairebé 50% que volen la independència?

L’estat espanyol ha anat acumulant i afegint llenya a una foguera; el PP incita a l’incendi recollint signatures “en contra de Catalunya” i portant al tribunal Constitucional un estatut “constitucionalment” elaborat; el Constitucional cala foc quan elimina articles fonamentals i bona part de la societat catalana reacciona per dignitat democràtica i cansada de tant incompliment per part de l’estat espanyol; i, per espatllar-ho encara més, deixa Catalunya sense Estatut votat, fet que és clarament “anticonstitucional”.

Com intenta aquest estat apagar el foc? Amb presos polítics, jutges, i policies/guàrdies civils que agredeixen a pacífics votants “armats” amb una papereta de vot. Els votants encara “dependentistes” a Catalunya son conscients de qui jutja i a qui es jutja? Son conscients de la transcendència de condemnar als qui reaccionen davant de tants incompliments constitucionals, estatutaris i pressupostaris i defensen tota la societat catalana?

El judici serà al propi sistema espanyol, a l’estat, als seus estaments, al propi rei. Tots seran en protagonistes! No es tractarà només contra uns líders, sinó contra els milions de votants amb dignitat democràtica a Catalunya. La sentència serà una auto sentència. El Suprem ja ha decidit, s’ha separat de la pròpia credibilitat. La causa crítica? Qui va originar l’incendi, ho ha alimentat i alimenta? No son només els dirigents polítics de PP, PSOE i C’s… també seuran a la banqueta importants mitjans espanyols, l’escandalós silenci i complicitat dels grans sindicats… i també el silenci de la societat espanyola. Aquest judici i la seva sentència… creuen que no els sentenciarà, també, a ells?

Es demana que el judici “restableixi l’ordre social” quan aquest ordre, per a ells, és l’explotació econòmica de tots els catalans, el menyspreu a la democràcia a Catalunya, la injustícia social per la manca de recursos, la pèrdua de llibertat… Aquest és un procés inquisitorial amb totes les lletres.

Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA… quina ha de ser la sentència? Què, a qui, jutjarà realment el Tribunal Suprem d’Espanya?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorCastanyada amb ruixats i ambient fred i Tots Sants amb sol i més bonança
Article següentAposta de la Garriga per les energies renovables
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.