La Garriga tindrà càmeres de vigilància a les entrades del poble

0
169

Arran de la Junta de Seguretat Local d’aquest mes d’octubre, on s’hi ha repassat les dades del darrer any per tal de planificar els propers 12 mesos, s’ha fet pública la futura instal·lació de càmeres de vigilància a les rotondes de les entrades sud i nord del poble, que serviran per a registrar les matrícules dels cotxes que hi accedeixin, alimentant així una base de dades que s’assegura que s’emprarà només per a identificar delinqüents o infractors.

A l’esmentada reunió, que va comptar amb la presència de representants de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, es va deixar oberta la porta a la instal·lació de més càmeres, a banda d’aquestes primeres previstes.

Aquesta notícia ha alimentat el debat de la renúncia a la privacitat en pro d’una suposada major seguretat ciutadana, sobretot a les xarxes socials. Molts usuaris hi estan obertament a favor, però alguns altres han qüestionat la decisió del Consistori i la Junta de Seguretat Local, mostrant-se contraris a ser identificats cada cop que entren o surten del poble amb el seu vehicle.

Per altra banda, tal i com s’informa al portal de l’Ajuntament, s’ha registrat un augment significatiu dels robatoris a domicilis particulars, passant dels 64 als 95 en un sol any. Alhora, també s’han detectat força casos de delictes d’estafa (132, representant més del 25% del total), especialment per internet. En ambdós casos, es preveuen actuacions en forma de campanyes per a conscienciar la ciutadania d’aquests fets i evitar-los en un futur.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.