Exposició ‘La bellesa discreta’, pintures de Francesc Todó a la Garriga

0
Francesc Todó

El proper diumenge 21 celebrem la doble inauguració de dues exposicions que son una de sola: “La bellesa discreta”, de Francesc Todó, a les seus de la Fundació Maurí (carrer Cardedeu 17) i la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella (carrer Calàbria 210) de la Garriga.

La inauguració serà a les 11 h a la Fundació Maurí i, seguidament, ens desplaçarem a peu fins la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella (a 500 metres).

L’horari d’obertura serà aquest divendres i l’endemà dissabte, de les 18 a les 20 h, i diumenge d’11 a les 14 h.

L’exposició, que es podrà veure fins el 25 de novembre, comptarà amb dues conferències a càrrec d’Àlex Susanna, escriptor i crític d’art, i Àlex Mitrani, doctor en història de l’art.

Francesc Todó i Garcia (Tortosa, 1922- Les Borges del Camp, 2016) és un referent de l’art català contemporani que en determinats moments va tenir una certa relació amb la Garriga, com podem comprovar en la seva pintura “Plaça del Silenci” (1955). A partir d’aquest quadre ens hem endinsat en l’obra i el món de Todó i hem contactat amb la família, la qual ens ha facilitat la coneixença dels fills del pintor. La base de l’exposició, per tant, es nodreix de les obres que guarda la família, més alguna altra aportació no pas menys important.

D’altra banda, Francesc Todó va participar en els Salons d’Octubre, celebrats a Barcelona a partir de 1948, dels quals Francesc Fornells-Pla en va ser fundador junt amb el pintor Jordi Mercader, l’escultor Francesc Boadella, Josep Maria de Sucre, Victor Muñoz d’Imbert, Joan Brossa i el pintor López Obrero, amb l’objectiu de recuperar l’esperit d’aquella avantguarda que la guerra civil havia estroncat.

Volem agrair, doncs, a Joan i Oriol Todó el fet d’haver-nos obert la casa i l’estudi del pintor i d’haver-nos cedit, generosament, la majoria d’obres que exposem. També a Neus Anglada, la seva cosina. I a Pere Borràs, Mercè Moragas i a l’Àlex Susanna, per la seva col·laboració i aportació d’obra, i a l’Àlex Mitrani, bon coneixedor tant de Todó com dels amics músics i poetes que van voler dialogar amb l’obra del pintor tortosí.

En l’art català resten encara molts noms per descobrir i reivindicar, i és amb aquesta intenció i voluntat que la Fundació Maurí i la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella han ajuntat seus i esforços per donar a conèixer un dels pintors catalans més importants en la història recent del nostre país.

Fundació Maurí / Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella

Article anteriorCal recolzar els pressupostos del PSOE?
Article següentLa Nit de l’Esport torna el 5 de novembre
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.