Coneix les 13 propostes finals pel Pressupost Participatiu de 2019

0
Pressupost participatiu_2019_01

El passat 22 de setembre al matí va tenir lloc a la Garriga la jornada participativa que va servir per a escollir les propostes finalistes del pressupost participatiu d’enguany. El següent pas es serà un procés de votació popular com el de l’any passat que començarà el proper mes de novembre i que es durà a terme per internet o bé de forma presencial, dipositant una butlleta a les urnes que s’habilitaran a punts estratègics del municipi. Aquestes propostes escollides, però, primer han de passar per les mans del personal tècnic de l’Ajuntament per tal que les acabi de definir i pressuposti adequadament.

Seguidament, us facilitem la llista de 13 finalistes que es deriven de la jornada participativa del dia 22 de setembre de 2018 (puntuació sobre 10):

1. Parquet i carpa per a les entitats: 8,5 punts. Adquisició d’un parquet i una carpa gran per tal que totes les entitats del municipi la puguin utilitzar per organitzar activitats.

2. WC prefabricat a la plaça del Silenci: 8 punts. Adquisició i instal·lació d’un mòdul sanitari prefabricat a la plaça del Silenci.

3. Marquesina a l’entrada del Casal de la Gent Gran: 7,8 punts. Instal·lació d’una marquesina a l’entrada del casal de la gent gran per protegir-la del sol i la pluja.

4. Millora de la senyalització de ruta i camins: 7,2 punts. Millora de la senyalització de les rutes de lleure i camins de l’entorn natural del municipi.

5. Millora del local de Protecció Civil: 6,8 punts. Adquisició de mobiliari, remodelació i redistribució de l’espai del local municipal cedit a Protecció Civil situat als baixos de la biblioteca.

6. Il·luminació de passos de vianants: 6,8 punts. Col·locar nous punts de llum per reforçar la il·luminació dels passos de vianants de la Carretera Nova, el carrer Calàbria i la carretera de Vic per tal de millorar la seguretat dels vianants en horari nocturn.

7. WIFI gratuït als equipaments municipals: 6,8 punts. Disposar de connexió wifi gratuïta als equipaments municipals.

8. Bancs i papereres a llocs estratègics del municipi: 6,5 punts. Adquisició, instal·lació i/o renovació de bancs als carrers Calàbria, Banys i Passeig dels Til·lers; Adquisició, instal·lació i/o renovació de papereres a l’Avinguda Jacint Verdaguer i a la Ronda del Carril; També s’adquiririen i s’instal·larien papereres de fraccions de reciclatge als equipaments municipals.

9. Passera que connecti el barri de Les Roques amb la Carretera Nova: 6,5 punts. Construcció d’una passera per a vianants i bicicletes que connecti el barri de les Roques amb la zona de la Carretera Nova.

10. Joguines compartides als parcs infantils: 6,5 punts. Adquisició de joguines (pales, cubells, rasclets, etc..) per tal que la mainada les pugui compartir i utilitzar als parcs infantils del municipi que disposen de sorral. Les joguines quedarien guardades en un bagul que s’instal·laria als parcs en qüestió.

11. Creació d’espais d’oci i descans tipus pícnic (coberts i a l’aire lliure): 6,3 punts. Adquisició i instal·lació de taules, cadires i papereres per a la creació de zones d’oci i descans a l’aire lliure (tipus pícnic) a les següents zones: passeig Congost, barri de les Roques, camí de can Rovira i a can Violí. A can Terrers també se’n crearia una però en aquest cas seria coberta.

12. Millores concretes en la senyalització de diversos punts del municipi: 6,3 punts. Introducció de mesures relatives a la millora de la senyalització (instal·lació de miralls, canvi i/o reordenament de la senyalització vertical i horitzontal, etc.) en els següents punts: -Cruïlla dels carrers can Terrers i Roselles; Cruïlla del carrer Impremta amb el carrer dels Horts; Cruïlla dels carrers Sancho Marraco i Vinyals; Cruïlla dels carrers Carrerada i Joan Martí; Crear un pas de vianants a la cruïlla del carrer Banys amb Carretera Nova (a l’alçada del súper DIA); Incrementar la senyalització per anar/arribar al camp de futbol des de les entrades de la Garriga; Repintar els passos de vianants de la carretera Nova i la carretera de l’Ametlla; Delimitar amb pintura al terra l’aparcament de la plaça de Can Violí (actualment està pensat pels autocars i caldria repintar-lo pensant en els turismes); Delimitar amb pintura al terra l’aparcament al carrer Anselm Clavé.

13. Camí de vianants i bicicletes que connecti la Garriga amb l’Ametlla: 6,3 punts. Adequar un camí per a vianants i bicicletes que connecti ambdós municipis aprofitant l’antiga carretera de l’Ametlla.

Seguint aquest enllaç, es poden consultar les propostes que no han aconseguit passar a la fase final de la votació.

Article anteriorLa Garriga s’endinsa en unes noves Jornades Modernistes
Article següentEl Consistori estudiarà la viabilitat de comprar la casa Narcisa Freixas
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.