Cs presentarem mocions per a regular l’ús del patinet elèctric i controlar la vespa asiàtica

0
Cs LOGO_set_2017

El Grup Municipal de Ciutadans a la Garriga presentarem una moció al proper ple del 26 de setembre per a prevenir l’efecte de la implantació i expansió de la vespa asiàtica (vespa velutina). El portaveu de Cs a l’Ajuntament de la Garriga, Ángel Guillén, ha explicat que, concretament, es proposa “desenvolupar un pla integral, en coordinació amb la resta de les administracions implicades” i, en coordinació amb elles, “formar i dotar dels mitjans oportuns a Bombers, Policia Local, Agents Rurals i Agents Cívics”.

Guillén explica que l’experiència acumulada que ja es té sobre aquesta vespa en altres regions, “posa de manifest la importància de combinar tasques com la localització, control i destrucció de nius”. Tot això, segons explica el regidor taronja, per a prevenir danys “mediambientals, econòmics i de seguretat que deriven d’aquesta problemàtica”.

Guillén ha volgut remarcar que aquest estiu, la vespa asiàtica ha aparegut a la Garriga i molta gent no sabia ben bé com actuar”. Per aquest motiu es proposa el desenvolupament de campanyes informatives i de sensibilització a la població sobre les característiques, formes d’actuació i gestió davant la presència de nius” així com de “primers auxilis en cas d’atac”. Per últim, Guillén ha anunciat que la moció demana la creació d’“una partida pressupostària específica el 2019 per a fer front a les necessitats que plantegi afrontar aquesta problemàtica”.

Al mateix Ple, Cs presentarà una moció per a la creació d’una ordenança municipal que reguli la circulació a la Garriga dels vehicles de mobilitat personal a on s’engloben els patinets elèctrics. Guillén ho ha justificat “com una manera d’avançar-nos al problema que ja existeix en d’altres llocs, on la proliferació d’aquests vehicles ha estat molt gran i ha arribat a ser font de conflictes amb altres usuaris de la via pública”. 

Cs la Garriga

Article anteriorEls atletes de la Garriga tindran pista per córrer
Article següentRàdio Silenci estrena temporada amb tres programes temàtics nous
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.