La Diada més transcendental dels últims anys

0
11 S_Laia

El proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, es preveu una mobilització sense precedents a la manifestació convocada per ANC i Òmnium Cultural a Barcelona. És la primera amb presència de presos polítics i exiliats; la primera després que l’1 d’octubre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil agredissin votants pacífics; la primera Diada després del missatge bel·ligerant del rei espanyol, de la proclamació de la República Catalana per part del President Puigdemont i de l’aplicació del 155. També hem vist com el sistema judicial europeu deixava en fora de joc la trama estatal contra els líders catalans empresonats.

Hem pogut veure, també, infinitat d’imatges esgarrifoses del dia del referèndum i el documental del 20 de setembre que demostra l’empresonament injust dels Jordis i ara estem veient com alguns, amb tot l’aparell de l’estat al darrere, malden per una reacció violenta dels independentistes catalans per tal de desautoritzar aquest moviment ciutadà. De fet, assistim cada dia a invencions descarades de suposades agressions que, tot i desmentir-se a l’instant, no varien el discurs dels més imprudents. La impunitat del feixisme, a Catalunya, és avui dia alarmant.

S’han succeït moltes coses en un any, una gran majoria d’elles d’amarg record, però alhora hem pogut ser testimonis d’una mobilització pacífica i democràtica sense precedents en l’Europa moderna que, potser, qui sap, és a punt de culminar. I és per això que ara, més que mai, l’11 de setembre els ulls estaran posats a Catalunya, a veure com reacciona aquesta gent tossuda que té en escac l’estat espanyol, que ha de treure el pitjor de si mateix per a combatre un embat democràtic que no sap afrontar de manera no autoritària.

Aquesta Diada, ha de ser com totes les altres: festiva, massiva i, sobretot, pacífica.

A la Garriga, com cada any, s’han programat diverses activitats pels dies 10 i 11 de setembre:

  • Dilluns 10, a la tarda: acte institucional a la plaça del Silenci;
  • Dilluns 10, a les 20 h, Aplec de la Sardana a la Pista Número 1;
  • Dimarts 11, a les 9 h, pujada al Turó de la Bandera;
  • Dimarts 11, a les 21 h, havaneres amb Els Pescadors de l’Escala, a la plaça de l’Església.

 

Sardanes agost_2018_01

Sardanes agost_2018_02

Sardanes agost_2018_03

Sardanes agost_2018_04

Article anteriorDivendres de festa al barri de Sant Ramon
Article següentTot passejant entre vinyes garriguenques a la Ruta del Vi
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.