Un any més, la Festa Major combatrà el sexisme i les agressions sexuals

0
Festa Major_2018_CARTELL_SEXISME

Festa lliure, fes-te lliure és el lema que enguany s’ha triat per a treballar per una Festa Major sense presència de masclisme ni violència de gènere. La campanya, liderada des del Pla C-17 i l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de la Garriga, vol sensibilitzar, prevenir i atendre possibles casos de sexisme i agressions sexuals, especialment amb un protocol actiu durant les nits que duri la festivitat garriguenca. Es preveuen accions concretes com ara un circuit d’atenció que estableix com actuar en funció del tipus d’agressió soferta, gràcies a la implicació de les entitats que gestionen les barres.

De la mateixa manera, els voltants de l’espai Nits de la Doma tindran més il·luminació per evitar zones més amagades, alhora que es tindrà especial cura que la música que es punxa entre concerts contingui material sexista. A més, actuaran punxadiscos feministes i grups musicals composats per dones.

Per altra banda, divendres dia 3 d’agost, s’ha programat un taller d’autodefensa per a dones (de 17 a 20 h, al Teatre de la Garriga – El Patronat) que requereix inscripció prèvia a través del web municipal. Tot plegat, acompanyat d’una campanya gràfica de cartells i pancartes remarcant la llibertat de vestir, estimar o ballar com es desitgi, on també s’hi indicarà què fer si s’ha presenciat o s’ha estat víctima d’aquest tipus de violències sexistes. Una campanya sorgida de les propostes ciutadanes rebudes entre abril i maig.

Article anteriorEls perjudicis de la dependència
Article següentAmb el PSOE, arriben nous temps o tornem al passat?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.