Proposen que El Passeig passi a ser ‘El Passeig del Primer d’octubre’

0
CDR EL_PASSEIG_DEL_PRIMER_DOCTUBRE_01

Des del CDR del poble ahir es va fer pública una iniciativa a través de les xarxes socials que pretén, si fos acceptada per voluntat popular i política, canviar el nom de El Passeig de la Garriga pel de “El Passeig del Primer d’octubre’, en referència als fets de l’any passat. Aquell dia, el poble es va apoderar i rebel·lar contra l’opressió de l’estat espanyol per a poder votar en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya i ho va fer apostant massivament per la independència.

Recordem que, aleshores, l’amenaça d’intervenció policial i de violència d’estat era una opció real, tal i com nosaltres mateixos i el món sencer vam poder veure esgarrifats amb unes imatges que ja son part de la nostra història. Però aquella por es va transformar en una convicció que va omplir de coratge el poble i el va unir en la defensa del dret a vot: el Primer d’octubre es va conquerir la dignitat i va desemmascarar la cara més horrible de l’estat espanyol, capaç de l’impensable per a impedir que la seva població es pogués expressar.

I avui, encara amatents a fer efectiu el mandat sorgit de les urnes d’aquell dia, tenim memòria, i és per això que es vol posar en valor la data, tal i com ja s’està fent en molts punts del país, adaptant la nomenclatura de places i carrers.

CDR EL_PASSEIG_DEL_PRIMER_DOCTUBRE_02Durant les properes setmanes, doncs, està previst que es recullin signatures favorables a aquesta iniciativa, i des de dijous les plaques que indiquen el nom de la via han aparegut modificades amb un adhesiu per a fer més visible la reivindicació. Si els suports son suficients, es presentaran a l’ajuntament, que serà qui decidirà la realització o no de la proposta.

De moment, el CDR està temptejant com rep la població un canvi de nom que s’ha consensuat amb filòlegs, que han indicat aquesta fórmula com la més adequada i correcta en català. A més, el passeig seguiria sent El Passeig de tota la vida, amb un afegitó formal.

Les reaccions a les xarxes no s’han fet esperar i, fins i tot, Solidaritat Catalana per la Independència ja ha respost afirmativament a la interpel·lació del Comitè de Defensa de la República de la Garriga, que s’ha fet extensiva a tots els grups favorables al dret d’autodeterminació.

 

Article anteriorFarem d’aquesta Festa Major un festival!
Article següentOdre del dia del Ple municipal de juliol de 2018
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.