Saligarda que bufa carregada de propostes

0
Saligarda 2018_PROGRAMA_01

La Festa Major alternativa de la Garriga, batejada després d’un concurs popular com a Saligarda, ha tancat el seu programa d’activitats previstes pels propers 27, 28, 29 i 30 de juliol, i ho ha fet amb una bona quantitat de sorpreses i propostes originals per a totes les edats que es complementaran, sens dubte, amb les de la Festa Major tradicional, que tindrà lloc tan sols una setmana després, a partir del dijous 2 d’agost.

La Saligarda és un projecte diferent al que estem acostumats, doncs s’ha planificat i funciona de forma assembleària i fortament participativa. És una Festa Major autoorganitzada que pretén, segons les seves pròpies paraules, “situar el teixit associatiu del poble a l’epicentre de l’oci i la cultura garriguenca, fomentant la participació ciutadana, el treball en xarxa i el diàleg”.

L’Ajuntament de la Garriga ha apostat fortament per la Saligarda amb una bona contribució econòmica al projecte, però ha donat llibertat als seus organitzadors (que no son altres que qui vulgui ser-ho) per a què ho gestionin de la forma que decideixin més convenient. De fet, en una sana aposta per la transparència, es pot consultar com s’han invertit els diners d’aquesta nova festa en un enllaç públic.

A més, la Saligarda pretén ser, i serà, un espai lliure de sexismes, actituds LGTBIfòbiques, feixistes o discriminatòries envers cap mena de col·lectiu o persona. És per això que habilitaran un “Punt Lila” que estarà obert durant tot el cap de setmana per a prevenir, actuar i ajudar qualsevol persona que s’hagi sentit agredida en algun moment de la festa, posant professionals de la matèria a disposició dels agredits, que podran comptar amb un telèfon d’atenció permanent (698 690 259).

Pel que fa a les activitats, en son tantes i tan variades que el millor és que es consultin amb deteniment al programa oficial que mostrem tot seguit. De ben segur que hi trobaràs propostes fetes a la teva mida, ja siguis més amant dels escacs, d’escalar caixes de cervesa o de cuinar paelles amb els amics.

Saligarda 2018_PROGRAMA_02

Saligarda 2018_PROGRAMA_03

Saligarda 2018_PROGRAMA_04

Saligarda 2018_PROGRAMA_05

Saligarda 2018_PROGRAMA_06

Saligarda 2018_PROGRAMA_07

Saligarda 2018_PROGRAMA_08

Article anteriorL’estelada torna al seu lloc
Article següentLa Garriga torna a recordar Josep Segú amb un nou memorial
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.