Per a qui és problema? Per a Catalunya o per a Felipe VI?

0
Per la_Dignitat_Logo

Si la Generalitat no vol rebre al Rei espanyol serà un problema per a Catalunya perquè suposarà que no representa tot el Principat? Segur? Es pot assegurar que el Borbó sí representa a tota Catalunya? Felipe VI va dir “Catalunya serà el que vulguin els catalans”, però quan els aquests hem volgut expressar què volem, com ha reaccionat? Recolzant la repressió, prohibint! Com a mostra més fefaent, les seves declaracions després de l’1-O. Té paraula i memòria? Els fets demostren que no. Exactament, què li deuen els votants a Catalunya a la monarquia espanyola? És favorable a la monarquia borbònica i castellana, la majoria de la societat catalana? Si la resposta és “no”, qui té el problema seriós? No és un problema evident i un indicador clar que hagi de venir a visitar-nos blindat per les forces de seguretat? Des de la dignitat democràtica, què és el coherent, optar per una República independent i moderna dins del marc europeu o ser cada cop més súbdits d’un Rei castellà hostil, que no demostra cap gest per a ser estimat, acceptat i respectat a Catalunya?

Despotisme il·lustrat o autèntica democràcia a Catalunya?

En el tema de Catalunya, PSOE, C’s i PP estan d’acord, competeixen per veure qui és més anti-independentista; per altra banda, hi ha diferències entre JxC i el PDCAT i entre aquests i ERC, i la CUP. Per què, per a què, competeixen? El 80% de votants a Catalunya vol decidir: República independent o autonomia que cada vegada és més “autonosuya”? La societat catalana ha demostrat una de les majors iniciatives democràtiques a través de macro manifestacions pacífiques que han sorprès al món. Els polítics diuen defensar a la societat. Ho fan, o en realitat defensen les seves posicions ideològiques, partidistes i personals? Segueix el despotisme il·lustrat? La societat catalana que es va manifestar ho va fer unida i amb un clar objectiu. Ha de renunciar a imposar la seva paraula i influència per sotmetre’s al que decideixin els qui ostenten el poder o lideratge aquí i allí? Des de la dignitat democràtica, què és el coherent? Referèndum per una República independent o submissió a un estat espanyol clarament colonitzador i amb jutges i policies com a únic recurs de “persuasió”?

Com es qualifica a qui es ven per diners?

“Invertir a Catalunya possibilitarà un marc d’enteniment” (Govern espanyol). Quantes vegades s’ha sentit i llegit que l’estat espanyol invertiria a Catalunya el que contemplaven els pressupostos, figurava en els estatuts i necessitava en infraestructures, sanitat, educació, etc.? Infinits cops. S’ha complert? Mai. A quant ascendeix el dèficit fiscal acumulat des de la transició? A més de 300.000 milions d’euros! Aquest incompliment i dèficit, perjudica només als independentistes o a tots els que viuen, treballen i tributen a Catalunya? La resposta és clara. Ara, volen enteniment “a canvi d’inversions”? Des de la coherència, què triar: prostituir-se una vegada més per promeses que mai compleixen, oblidar el 155 i l’1-0… o decidir una independència que defensi tant el benestar merescut com la dignitat, llibertat, justícia social i democràcia autèntica?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorUn nou cartell que se suma a la història de la Festa Major
Article següentRoger Prims presenta el seu darrer llibre a la Biblioteca de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.