Per a qui és problema? Per a Catalunya o per a Felipe VI?

0
210

Si la Generalitat no vol rebre al Rei espanyol serà un problema per a Catalunya perquè suposarà que no representa tot el Principat? Segur? Es pot assegurar que el Borbó sí representa a tota Catalunya? Felipe VI va dir “Catalunya serà el que vulguin els catalans”, però quan els aquests hem volgut expressar què volem, com ha reaccionat? Recolzant la repressió, prohibint! Com a mostra més fefaent, les seves declaracions després de l’1-O. Té paraula i memòria? Els fets demostren que no. Exactament, què li deuen els votants a Catalunya a la monarquia espanyola? És favorable a la monarquia borbònica i castellana, la majoria de la societat catalana? Si la resposta és “no”, qui té el problema seriós? No és un problema evident i un indicador clar que hagi de venir a visitar-nos blindat per les forces de seguretat? Des de la dignitat democràtica, què és el coherent, optar per una República independent i moderna dins del marc europeu o ser cada cop més súbdits d’un Rei castellà hostil, que no demostra cap gest per a ser estimat, acceptat i respectat a Catalunya?

Despotisme il·lustrat o autèntica democràcia a Catalunya?

En el tema de Catalunya, PSOE, C’s i PP estan d’acord, competeixen per veure qui és més anti-independentista; per altra banda, hi ha diferències entre JxC i el PDCAT i entre aquests i ERC, i la CUP. Per què, per a què, competeixen? El 80% de votants a Catalunya vol decidir: República independent o autonomia que cada vegada és més “autonosuya”? La societat catalana ha demostrat una de les majors iniciatives democràtiques a través de macro manifestacions pacífiques que han sorprès al món. Els polítics diuen defensar a la societat. Ho fan, o en realitat defensen les seves posicions ideològiques, partidistes i personals? Segueix el despotisme il·lustrat? La societat catalana que es va manifestar ho va fer unida i amb un clar objectiu. Ha de renunciar a imposar la seva paraula i influència per sotmetre’s al que decideixin els qui ostenten el poder o lideratge aquí i allí? Des de la dignitat democràtica, què és el coherent? Referèndum per una República independent o submissió a un estat espanyol clarament colonitzador i amb jutges i policies com a únic recurs de “persuasió”?

Com es qualifica a qui es ven per diners?

“Invertir a Catalunya possibilitarà un marc d’enteniment” (Govern espanyol). Quantes vegades s’ha sentit i llegit que l’estat espanyol invertiria a Catalunya el que contemplaven els pressupostos, figurava en els estatuts i necessitava en infraestructures, sanitat, educació, etc.? Infinits cops. S’ha complert? Mai. A quant ascendeix el dèficit fiscal acumulat des de la transició? A més de 300.000 milions d’euros! Aquest incompliment i dèficit, perjudica només als independentistes o a tots els que viuen, treballen i tributen a Catalunya? La resposta és clara. Ara, volen enteniment “a canvi d’inversions”? Des de la coherència, què triar: prostituir-se una vegada més per promeses que mai compleixen, oblidar el 155 i l’1-0… o decidir una independència que defensi tant el benestar merescut com la dignitat, llibertat, justícia social i democràcia autèntica?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.