La Garriga Digital

Un nou cartell que se suma a la història de la Festa Major

FM LG_2018_CARTELL_01_OAMC

La setmana passada va veure la llum a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de la Garriga la nova imatge de la Festa Major d’enguany, obra del jove estudiant de Gràfica i Publicitat de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, Manel Rivera Cantos. Enguany, el lema Fes de la festa un festival ha vingut proposat per l’Ajuntament, però no sempre és així. De fet, poca gent sap quin és el procés que acaba en la tria del cartell de cada any, per molt que és una imatge que omple carrers, bústies i mocadors durant aquelles dates assenyalades. Des de fa uns anys, els encarregats de dissenyar-ho son els alumnes de l’EMAD, que competeixen entre ells per l’honor de ser l’autor d’una imatge que farà goig al seu currículum.

Cada any, depenent de la promoció, entre 15 i 30 alumnes s’espremen la imaginació per a trobar el cartell perfecte. Son estudiants que treballen des de mòduls vinculats a la gràfica publicitària, però és l’escola qui tria si son els de grau mitjà o els de grau superior els qui hi opten, depenent de la programació de cada any i del perfil d’aquest alumnat. Generalment es fa des del segon curs i es treballa alhora el cartell i el mocador.

Un cop presentades les propostes, el professorat de l’EMAD farà un primer filtratge si aquestes en son moltes, però finalment els encarregats de decantar-se per una sola de les opcions seran representants de l’Ajuntament, els tècnics de cultura i participació ciutadana i una persona externa professional del sector.

Fa uns vuit anys que la imatge de la Festa Major surt dels alumnes de l’EMAD, però hi ha una llarga història de cartelleria que es remunta ben enrere en el temps. Us n’oferim un petit tast que ens durà enrere en el temps fins el 1934:

Exit mobile version