Un nou cartell que se suma a la història de la Festa Major

0
FM LG_2018_CARTELL_01_OAMC

La setmana passada va veure la llum a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de la Garriga la nova imatge de la Festa Major d’enguany, obra del jove estudiant de Gràfica i Publicitat de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, Manel Rivera Cantos. Enguany, el lema Fes de la festa un festival ha vingut proposat per l’Ajuntament, però no sempre és així. De fet, poca gent sap quin és el procés que acaba en la tria del cartell de cada any, per molt que és una imatge que omple carrers, bústies i mocadors durant aquelles dates assenyalades. Des de fa uns anys, els encarregats de dissenyar-ho son els alumnes de l’EMAD, que competeixen entre ells per l’honor de ser l’autor d’una imatge que farà goig al seu currículum.

Cada any, depenent de la promoció, entre 15 i 30 alumnes s’espremen la imaginació per a trobar el cartell perfecte. Son estudiants que treballen des de mòduls vinculats a la gràfica publicitària, però és l’escola qui tria si son els de grau mitjà o els de grau superior els qui hi opten, depenent de la programació de cada any i del perfil d’aquest alumnat. Generalment es fa des del segon curs i es treballa alhora el cartell i el mocador.

Un cop presentades les propostes, el professorat de l’EMAD farà un primer filtratge si aquestes en son moltes, però finalment els encarregats de decantar-se per una sola de les opcions seran representants de l’Ajuntament, els tècnics de cultura i participació ciutadana i una persona externa professional del sector.

Fa uns vuit anys que la imatge de la Festa Major surt dels alumnes de l’EMAD, però hi ha una llarga història de cartelleria que es remunta ben enrere en el temps. Us n’oferim un petit tast que ens durà enrere en el temps fins el 1934:

FM LG_2017_CARTELL

FM LG_2016_CARTELL

FM LG_2015_CARTELL

FM LG_2014_CARTELL

FM LG_2013_CARTELL

FM LG_2012_CARTELL

FM LG_2011_CARTELL

FM LG_1976_PROGRAMA

FM LG_1965_PROGRAMA

FM LG_1963_PROGRAMA

FM LG_1961_PROGRAMA

FM LG_1951_PROGRAMA

FM LG_1947_HOJA_DE_ACCIÓN_CATÓLICA

FM LG_1943_PROGRAMA

FM LG_1934_CARTELL

Article anteriorRàdio Silenci qualla a la Garriga, segons un recent estudi d’audiència
Article següentPer a qui és problema? Per a Catalunya o per a Felipe VI?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.