Ràdio Silenci qualla a la Garriga, segons un recent estudi d’audiència

0
Ràdio Silenci_Audiència_juny_2018_01

Les xifres que es deriven de la recent enquesta realitzada per l’empresa Infortécnica son inequívocs i situen l’emissora de ràdio de la Garriga com un mitjà de referència al municipi, amb un total de 5.705 oients el passat mes de maig, el que representa un 35,7 per cent del total de garriguencs. Tots ells varen escoltar de mitjana Ràdio Silenci fins a 39 minuts al dia i un 87 per cent ho va fer a través de la FM, mentre que el 13 per cent restant va optar per sintonitzar-la mitjançant la TDT, internet o dispositius mòbils.

Aquestes excel·lents dades revelen que l’emissora té un 15,3 per cent de quota d’audiència d’entre totes les ràdios que es poden sintonitzar a la Garriga, fet especialment satisfactori, segons paraules del director de Ràdio Silenci, Eduard Mas: “en un país amb una oferta radiofònica tant àmplia, és espectacular que una emissora tan jove sumi tants oients. Som la primera opció radiofònica per a molts veïns de la Garriga, i això ens enorgulleix i corrobora que estem fent bé la feina, i que hem crescut molt els últims anys”.

Ràdio Silenci_Audiència_juny_2018_02L’oient del 107.4 de la FM, com acostuma a passar amb la resta d’emissores, es decanta per sintonitzar la ràdio al matí i al migdia (un 50 %), mentre que a la tarda i primera hora del vespre el nombre de seguidors baixa lleugerament (un 38 %), essent la nit el moment de menys audiència (un 11,8 %). En general, a més, hi ha més homes que no pas dones que escolten Ràdio Silenci, essent els majors de 55 anys els més fidels, si bé la xifra és similar a la de la franja que va dels 35 als 55 anys.

Per altra banda, un altre element destacable de l’estudi és l’elevat nombre de garriguencs que coneixen Ràdio Silenci, doncs fins a 12.235 persones (un 76,5 per cent) asseguren estar al corrent de l’existència de l’emissora. A més, a nivell de la comarca, el nombre d’oients s’eleva fins a 9.573 i, a totes aquestes espectaculars dades, cal sumar-hi el consum a través de la ràdio a la carta, amb més de 1.500 descàrregues de programes mensuals a través del web.

L’enquesta ha estat realitzada a un total de 324 persones majors de 15 anys i és la primera encarregada per l’emissora local en els seus gairebé 18 anys d’història.

Pots consultar els resultats complets de l’estudi d’audiència aquí.

Article anteriorUn col·lectiu de treballadores i treballadors de l’Ajuntament de la Garriga hem dit prou
Article següentUn nou cartell que se suma a la història de la Festa Major
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.