Veu la llum el primer tast del documental sobre la Sati

0
sati 1

A finals de 2014, l’Associació Memòria Visual va començar a gestar el documental que explicarà la història de l’empresa tèxtil Sati, fundada l’any 1961 per l’empresari Santiago Fisas, que va tancar les seves portes el 2013 després d’entrar en concurs de creditors i fer suspensió de pagaments, fet que va suposar un terrabastall d’enormes dimensions a la Garriga, amb multitud de treballadors acomiadats i famílies senceres sense feina. Ara, s’ha fet públic el primer teaser d’aquesta producció, que comptarà amb els testimonis d’antics treballadors de la fàbrica, així com d’ex responsables d’aquesta i de rellevants figures polítiques de l’època.

L’Associació Memòria Visual, constituïda pel fotoperiodista garriguenc Ramon Ferrandis i pels granollerins Jordi Vacca –operador de càmera– i Carles Riobó –periodista–, compta amb multitud de material gràfic i l’accés a un fons documental carregat de documentació històrica de la fàbrica, que ajudarà a bastir una acurada explicació de l’aventura empresarial que va arribar a ser referent nacional i internacional, posant especial èmfasi en la relació de la Sati amb la Garriga, molt més enllà de la crònica del seu tancament.

Durant els seus primers anys, la Sati es dedicà al camp dels teixits tèxtils tècnics i del tissatge, produint teixits per a la llar i industrials; set anys més tard d’iniciar les activitats, el 1968, s’obrí al mercat internacional i aconseguí presència a fins a 50 països, disposant de més de 14.000 punts de venda. La seva planta, al final, comptava amb més de 30.000 metres quadrats i un magatzem intel·ligent.

Article relacionat (11/10/2013): SATI: del liderat a la fallida.

Article anteriorEls petits diables agafen el relleu per Sant Joan
Article següentEs presenta ‘L’Abans de la Garriga’, el recull gràfic del poble
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.