Què es pot esperar del govern socialista espanyol per a Catalunya?

0
Per la_Dignitat_Logo

El Periódico realitza una entrevista a la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet. Les seves respostes mereixen algunes preguntes oportunes.

Batet: “No sortirem del conflicte català amb un referèndum”. Es va equivocar Anglaterra, Canadà i, ara, Dinamarca, per utilitzar un recurs tan democràtic com és un referèndum? Té l’estat un recurs millor per conèixer l’opinió majoritària de la societat catalana? Serà que saben que la seva opció perdria? Anglaterra i Canadà van fer una oferta i van guanyar. Què ofereix l’estat espanyol a més de dos milions de votants a Catalunya? És democràtic negar la democràcia?

Batet: “Veuria bé que el jutge apropés als polítics presos”. De debò creu que son “polítics presos” enlloc de “presos polítics”? No es posiciona ja en presumpció de culpabilitat? Si de debò creu en la democràcia, allò just i democràtic no seria sol·licitar el total sobreseïment d’aquests processos?

Batet: “Tots hem de posar-hi de la nostra part. Estem oberts a escoltar, dialogar, consensuar. No servirà de res si l’altra banda no hi està disposada”. Des del 78, què ha demostrat la Generalitat? Va confiar en la Constitució, va consensuar els estatuts i va recolzar els governs espanyols i els pressupostos. Va respectar, l’estat i els seus governs (PP/PSOE), aquests acords? Va complir, fins i tot, els seus projectes d’inversions a Catalunya? Va respectar el PSC al Congrés el que es va consensuar en el segon Estatut? Després del “raspallat” del PSOE i la retallada del TC (amb membres nomenats pel PSOE que van anul·lar-ne aspectes clau), Zapatero va anunciar actuacions que restituïssin. Ho va fer? No, res de res. Què entén el PSOE per escoltar, dialogar i consensuar amb Catalunya? Què demostra el que “posen de la seva part”? Ha escoltat el PSOE a Catalunya? Ha complert el que era consensuat?

Batet: “La Generalitat ha de plantejar-se que representa tots els catalans”. El Parlament promou lleis que afavoreixen tothom: benestar en educació, sanitat, infraestructures o justícia social. Representa només als independentistes o a “tots els catalans”? A qui representen realment els líders socialistes catalans? A tots els catalans… o al PSOE i els seus barons regionals? Què demostren els fets objectius? Representa més i millor a tots els catalans el PSC (el PSOE) que la Generalitat?

Batet: “Es pot avançar parlant dels 45 punts que Puigdemont va lliurar a Rajoy”. Aquests 45 punts son deutes de l’estat amb Catalunya que beneficiarien tota la societat catalana! Pagar allò endarrerit és avançar? Primer, recuperem la llibertat dels presos polítics i tot allò pendent; després, avancem!

Batet: “Hem d’articular un camí en el que tots ens trobem. És el que esperen la societat catalana i l’espanyola”. Això ja s’ha provat i l’estat espanyol no compleix. La societat catalana espera viure amb el nivell de vida que mereix, en democràcia autèntica i llibertat, amb respecte a la seva identitat, amb avançada justícia social, amb dignitat. És el que vol la societat espanyola per a tots els catalans? Què demostren els fets?

Des de la DIGNITAT DEMOCRÀTICA… què esperar del PSOE, de l’estat espanyol?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorPosicionament de SI La Garriga sobre l’aparcament de la Sínia
Article següentLa Festa del Futbol del Vallès Oriental es doctora en la seva segona edició
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.