Posicionament de SI La Garriga sobre l’aparcament de la Sínia

0
SI logo_LG_02

Fa uns dies el regidor de Via pública, en Joan Esteban, ens va reunir a tots els grups de l’oposició per explicar-nos els nous plecs de clàusules que regiran el nou contracte de la Zona Blava de la Garriga, doncs s’acaba el termini de la concessió actual i s’ha de fer un nou concurs.

En aquella reunió, a part de parlar de les noves millores del servei que proposa l’equip del Govern per la nova concessió, se’ns va explicar que els comerciants de la Garriga havien demanat que l’aparcament de la Sínia tingués més rotació de vehicles, per tal que els possibles compradors tinguin més facilitats a l’hora d’aparcar a prop del centre. Varen explicar que, amb el nou asfaltat de l’aparcament de Les Roques, el que es volia és que aquest darrer fos un aparcament més pels veïns que han de deixar el vehicle diversos dies estacionat, i aconseguir que el de la Sínia fos més rotatiu.

Per tal que això fos possible ens van explicar que, de les 190 places que té la Sínia, volien destinar-ne 25 a Zona Blava per aconseguir aquesta rotació. Ens van argumentar aquesta necessitat amb un senzill estudi que venia a demostrar que, en horari laboral i durant gairebé tot el dia, l’ocupació era del 95%, més o menys.

En aquella reunió, diversos dels regidors de l’oposició vàrem comentar que, si s’havien de fer places per afavorir la rotació, el millor era fer Zona Vermella i no pas Blava i el representant del govern ens va donar arguments que, per ells, feia més recomanable la Zona Blava. En cap cas hi havia l’argument de la recaptació, perquè la concessionària paga un cànon fixe a l’ajuntament, facturi el que facturi.

Així, al Ple de finals de maig, un dels punts de l’ordre del dia era l’aprovació dels nous plecs pel concurs de la Zona Blava i allà, entre altres coses, s’aprovava les 25 places de la Sínia. Al debat d’aquest punt, el regidor del PSC va expressar que ells hi votaven en contra per aquesta qüestió. Jo, personalment, vaig fer esment que m’hauria agradat més que aquestes places fossin de Zona Vermella però que hi votava a favor perquè el punt no només tractava d’aquestes places, sinó que hi ha importants millores en les clàusules, en les quals hi vàrem poder participar: millores tècniques, de contracte del personal, etc.

El passat dijous 7 de juny, a les xarxes socials de la Garriga i al carrer, esclata la polèmica quan els ciutadans comencen a mostrar el seu rebuig a la decisió del Govern de fer les 25 places de Zona Blava. Aquell matí em poso en contacte amb la nostra alcaldessa i amb el regidor de Via pública i els comento la necessitat de rectificar aquella decisió, perquè potser no s’ha tingut en compte l’opinió general de la ciutadania. Al llarg del matí i la tarda continuen els contactes i l’equip de govern al complet, PDECat i ERC, accepten la proposta d’esmena, de manera que l’endemà, divendres 8 de juny, es rectifica i les 25 places passen a ser de Zona Vermella.

SI La Garriga, i jo com el seu representant, agraïm al Govern la seva capacitat de rectificar una decisió potser no prou valorada i ens felicitem que la política municipal estigui al servei dels garriguencs i garriguenques.

Això és tot per part nostra.

Xavier Bernaldo i Cararach, Regidor SI La Garriga

Article anteriorTorna el Cinema de Muntanya a la Garriga
Article següentQuè es pot esperar del govern socialista espanyol per a Catalunya?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.