Continuen els actes vandàlics contra els símbols independentistes i demòcrates

0
Estelada rotonda_VR_01

Novament amb nocturnitat i a cara tapada, entre divendres i dissabte passat, un grup de gent ha tornat a fer destrosses i pintades a molts dels símbols que darrerament ocupen part de l’espai públic de la Garriga. El més destacable, constatar la desaparició de la bandera estelada de la rotonda entre el carrer Guifré i la carretera de Ribes, pal inclòs, així com també han tornat a aparèixer pintats diversos llaços grogs amb dues franges vermelles per tal de convertir-los en la bandera espanyola. A més, alguns dels patufets que es podien veure pels carrers també han estat “espanyolitzats”.

La bandera independentista vandalitzada es va instal·lar després de l’aprovació per part de l’Ajuntament de la Garriga per majoria absoluta, l’any 2012, i no és el primer atac que pateix: el 2014 ja es va destrossar i es va haver de tornar a col·locar. Per altra banda, ja és un clàssic que els llaços que reclamen la llibertat dels presos polítics es retoquin per a convertir-los en una bandera espanyola, com si una cosa fos l’antagònica de l’altra: el contrari de la llibertat de presos polítics és Espanya? Curiosa relació, que segurament segueix la mateixa lògica dels que varen tatxar la pintada on hi deia “DEMOCRÀCIA” de les escales de l’estació de tren.

En tot cas, part de l’opinió pública –amb Ajuntament, la majoria de partits i grups independentistes inclosos– ja ha condemnat la bretolada i han manifestat la voluntat de tornar a hissar l’ensenya independentista i repintar els símbols democràtics les vegades que facin falta.

Notícia relacionada (14/05/2018): La pancarta ‘Llibertat presos polítics’ torna a presidir l’Ajuntament

Article anteriorUna Nit dels Aparadors pel record
Article següentTorna el Cinema de Muntanya a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.